Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Nuevo sistema de curado de resinas por microondas el doble de rápido que el convencional
Aimplas

Nou sistema de guarit de resines per microones el doble de ràpid que el convencional

Redacció Interempresas11/02/2013
El Institut Tecnològic del Plàstic, Aimplas, coordina el projecte europeu MAC-RTM que també aconseguirà un gran estalvi energètic en el procés de guarit i reduirà les emissions d'estireno fins a en un 90% en comparació del procés tradicional. En el projecte, de dos anys de durada, participen un total de nou socis europeus, entre ells les empreses espanyoles Tallers Xúquer, Meysi i Indústries Omar.
El projecte europeu MAC-RTM, coordinat per l'Institut Tecnològic del Plàstic (Aimplas) ha superat l'equador de la seva durada amb uns resultats que milloren les expectatives inicials referent a la reducció de temps de guarit de resines, emissions i estalvi de costos gràcies a la tecnologia de microones. D'aquesta forma, s'espera aconseguir un innovador sistema integrat, ecològic i econòmicament viable.
MAC RTM
MAC RTM.

Amb una durada de dos anys, aquest projecte inclòs al VII Programa Marco, compta amb la participació de nou socis entre els quals figuren les empreses espanyoles Tallers Xúquer, Meysi i Indústries Omar. L'objectiu de tots ells és aconseguir un innovador sistema de guarit integrat, ecològic i econòmicament viable.

“Gràcies a les investigacions dutes a terme fins al moment relatives a la reducció de temps, en el cas d'algunes resines epoxi s'ha aconseguit escurçar el temps de guarit de 17 a 2 hores”, segons explica Inma Roig coordinadora tècnica del projecte. Per a això s'ha substituït el procés de guarit en forn convencional per un nou de guarit mitjançant microones. Meysi està desenvolupant sistemes de control de l'ompliment i de temperatura amb la finalitat d'establir els paràmetres òptims de processament mitjançant guarit amb microones. Ha estat necessari modificar lleugerament els motlles RTM i actualment s'està desenvolupant el demostrador.

Menys temps, menys energia i menys emissions

Els objectius inicials del projecte passen per aconseguir estalvis mitjans del 40% en els temps de guarit, la qual cosa incrementarà considerablement la producció i l'eficiència dels processos. També s'ha previst una reducció en els consums energètics del 70%, i un 90% menys d'emissions d'estireno enfront de processos que utilitzen motlle obert. Quant als costos, es calcula un estalvi del 30% en la fabricació dels motlles i també menor despesa en material, ja que no és necessari sobredimensionar les peces.

Fins al moment, el projecte MAC-RTM ha desenvolupat totalment les resines susceptibles de ser emprades en aquest nou procés. Es tracta de resines epoxi i polièster, formulades per l'empresa Indústries OMAR, l'aplicació final de les quals serà la fabricació de composites d'alt valor afegit. En el projecte, l'empresa encarregada d'implementar el nou procés a nivell industrial és l'espanyola Tallers Xuquer. Es tracta d'una empresa especialista en plàstics i intensiva en R+D que treballa per als sectors ferroviari, naval i aeronàutic, entre uns altres.

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

  • Loroch TWIN 860

    Loroch TWIN 860

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    14/10/2024

  • Newsletter Metal

    10/10/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadridAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoFundación Ficoba

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis