Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Los recambistas de Fremm se suman a los talleristas para combatir la economía sumergida

Els recambistas de Fremm se sumen als talleristas per combatre l'economia submergida

04/02/2013

4 de febrer de 2013

L'Associació de Comerciants de Recanvis d'Automòbils (Acrarem) es compromet amb el Gremi Regional de Tallers de Reparació d'Automòbils (Gretamur), ambdues integrants de la Federació Regional d'Empresaris del Metall de Múrcia (Fremm), al fet que els seus comerciants faran un seguiment del volum de vendes de material a particulars, per si la destinació del mateix anés a tallers il·legals per arreglar vehicles a tercers.

D'aquesta forma col·laboraran juntes per combatre la presència de tallers il·legals, acció dins de les mesures adoptades des de la patronal sectorial al costat de les administracions públiques per acabar amb l'economia irregular.

L'enteniment va ser acordat entre les Juntes Directives d'ambdues associacions, davant el temor dels talleristas al fet que clients particulars dels recambistas estiguessin comprant material per a la reparació de vehicles a tercers en tallers il·legals, no sent para consum propi. Davant la dificultat per conèixer la finalitat dels articles venuts a particulars, els professionals van convenir a posar en mans de Fremm i les associacions les irregularitats detectades per procedir a les denúncies pertinents davant l'administració corresponent.

Imagen
Així mateix, els representants empresarials adoptaran altres mesures, com és demanar a la Inspecció de Treball la comprovació de l'accés dels presumptes talleristas il·legals a subvencions públiques per si procedís la seva denúncia; recomanar a les empreses de recanvis que facin un estudi anual sobre els particulars amb un volum de compres destacable, a més d'articular maneres per distingir entre tallers legals i “no regularitzats”.

Des d'ara, talleristas i recambistas mantindran una comunicació oberta i fluïda sobre les denúncies tramitades des del Gremi de Tallers als Distribuïdors de Recanvis, al no vulnerar la Llei de Protecció de Dades per tractar-se d'informació sobre l'activitat empresarial; igual que difondran en premsa les implicacions mediambientals i irregularitats comeses quan un particular repari el seu propi vehicle o exerceixi l'activitat de reparació de forma il·legal, en estar en joc la gestió òptima de l'oli usat, així com l'ús de peces reutilitzades que no compleixi la normativa relativa a seguretat.

En l'interès per combatre l'economia submergida, les associacions faran partícips de les seves accions als desballestaments, als quals implicaran en la recerca de solucions; també analitzaran diferents vies de distribució del recanvi, advertiran als consumidors sobre els riscos de perdre la garantia en comprar peces per ser col·locades en un taller il·legal i els perills en comprar recanvis per internet en pàgines dubtoses o de peces que afectin a elements de seguretat.

Talleristas i recambistas van acordar fer un seguiment sobre l'evolució de les mesures adoptades cada sis mesos.

Empreses o entitats relacionades

Federación Regional de Empresarios del Metal de Murcia

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    30/07/2024

  • Newsletter Metal

    29/07/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsEasyfairs Iberia - MetalMadridAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis