Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Novomol, las ventajas de la alta velocidad
La companyia ha incrementat la seva producció des de 2003

Novomol, els avantatges de l'alta velocitat

01/02/2005
Novomol, S.L. és una empresa fabricant de motlles, eines i utillatges creada el 1989 i formada per professionals amb més de quaranta anys d'experiència en el disseny i en la fabricació de motlles per a la indústria del plàstic i l'alumini. Amb una capacitat per fabricar motlles de fins a 1.000 kg aquesta empresa ubicada a Ripollet (Barcelona) està especialitzada en peça petita i tècnica per a tots els sectors. Malgrat la seva joventut, aquesta empresa ha vist incrementats els seus nivells de producció des del passat 2003, any en què Novomol va adquirir una fresadora d'alta velocitat, el model RFM 760 Röders, representada per MPE Maquinària de Producció Europea, S.L.
Imagen
Els principals sectors als quals es dirigeixen els motlles de Novomol són l'automoció, la perfumeria, la cosmètica i la indústria farmacèutica; segments molt diferents entre si. "Sí, si hi ha diferència en els diversos sectors". Afirma Antonio Pallerola, gerent de Novomol. "Aquestes vénen marcades principalment per l'enginyeria i la mecànica a l'hora de dissenyar i fabricar ja que al mercat hi ha una gran diversitat de productes i peces tècniques".

Novomol subcontracta gran part de les peces que no siguin empremta dirigint principalment als sectors metal·lúrgic, de mecanització d'empremtes a tercers i fabricants de motlles i similars. Així mateix, fabrica motlles d'alta precisió.

Els sectors als quals es dirigeix la seva producció són el sector espanyol i per multinacionals de l'automòbil.

Parc de màquines

Imagen
El parc de màquines de Novomol està format per centres de mecanitzat-fresadores Maho, Sizuoka, Mikron, de màquines d'erosions per penetració, Mitsubishi, ARD, ONA, una màquina de tall per fil Fanuc, una màquina Roders d'alta velocitat (3 i 4 eixos), una rectificadora de plànols Jung i trepant radial Irsasa.

"Comptem amb un equip humà altament qualificat que té un reciclatge continuat i programaris de suport. També comptem amb el centre de mecanitzat d'alta velocitat Roders amb 42.000 rpm i 3 i 4 eixos ", afegeix Pallerola.

La màquina Roders de MPE forma part del parc de màquines de Novomol des de l'any 2003. Segons el gerent del taller, "entre les diverses avantatges que aporta aquesta màquina cal destacar el seu fàcil maneig a l'hora de programar i la seva agilitat en el mecanitzat". A més la fresadora d'alta velocitat ha permès a la companyia veure incrementada la seva producció en un percentatge molt important "pel fet que ara podem mecanitzar amb materials tractats més de tenir un considerable estalvi d'elèctrodes". Altres aspectes que han afavorit l'increment en la producció i la millora de qualitat han estat els 24 canvis d'eina, la relació qualitat / preu de la màquina, la possibilitat de treballar en temperat així com els beneficis que aporta el mesurament làser de l'eina... Un conjunt de virtuts que possibiliten un millor acabat de la peça, un important estalvi de temps i una major fiabilitat. "Ens inclinem a comprar aquesta màquina per la seva qualitat / preu, la seva fiabilitat, el seu fàcil maneig i la gran precisió que s'aconsegueix en el mecanitzat".

Des de 2003, l'empresa ha advertit els avantatges d'integrar una màquina de les característiques de la màquina Roders, signatura pionera en la tècnica del mecanitzat d'alta velocitat, en la seva línia de producció. Un factor que, entre altres, ha permès que Novomol tanqués l'any 2004 registrant un gran volum de treball, segons comenta el gerent. Pel que fa a prendre una direcció laboral per a 2005 i el futur "creiem que hem d'avançar amb més reciclat de l'equip humà i una reducció en el temps de fabricació a través de noves tecnologies i fent ús de la subcontractació".

Empreses o entitats relacionades

FANUC Iberia, S.L.U.
Maquinaria de Producción Europea, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    30/07/2024

  • Newsletter Metal

    29/07/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoEasyfairs Iberia - MetalMadrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis