Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Seis Institutos Tecnológicos trabajan de forma conjunta en tecnologías de unión

Sis Instituts Tecnològics treballen de forma conjunta en tecnologies d'unió

17/01/2013

17 de gener de 2013

Davant el creixent interès de diversos sectors industrials i dels propis Centres d'Investigació per conjuminar esforços i realitzar conjuntament investigacions i desenvolupaments concrets, sis Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana, especialitzats en calçat, fusta, joguina, ceràmica, tèxtil i construcció, han format la ‘Unitat Estratègica de Cooperació (UNiT): Tecnologies d'unió en sectors d'alt component tecnològic’.

Aquesta UNiT, liderada per Inescop, i que compta amb la participació d'altres centres tecnològics de la Comunitat com Aiju, Aitex, Aidima, Aidico i ITC, pretén assentar la infraestructura necessària i realitzar conjuntament investigacions i desenvolupaments concrets sobre tecnologies d'unió en tota la seva amplitud: adhesius, recobriments, pintures, així com tractaments superficials nous implicats en aquests processos d'unió i poder aplicar-les en altres mercats.

L'experiència i coneixement, que aquests centres d'investigació tenen en el camp de les tecnologies d'unió, és el que els fa necessaris per promoure la diversificació de les empreses d'adhesius, que en l'actualitat es dediquen a sectors tradicionals manufactureros com la joguina, el calçat, el moble, la ceràmica, el tèxtil i la construcció. “El que perseguim és dotar a aquestes empreses d'un gran component d'innovació, i dirigir-les a nous nínxols de mercat amb un alt component tecnològic, tals com el de les telecomunicacions, les energies renovables o l'aeronàutica”, asseguren des de la UNiT.

Durant el primer any de vida de la UNiT, s'ha realitzat un estudi sobre les necessitats i/o tendències en el que a tecnologies d'unió es refereix en sectors amb un ampli component tecnològic i tots han coincidit que la sostenibilitat, la productivitat, el comportament en servei de la unió, la seguretat i la funcionalitat, són els aspectes principals a tenir en compte per plantejar possibles línies d'investigació futures”.

Arran d'aquest estudi s'ha dut a terme una exhaustiva anàlisi interna, mitjançant entrevistes a tècnics experts en les línies d'investigació dels Instituts Tecnològics implicats, i s'han seleccionat un total de 22 serveis a oferir per la UNiT. En els propers mesos, els Centres presentaran a Impiva els serveis que s'oferiran i que han quedat recollits en el Pla Estratègic de la UNiT, el qual servirà de base per al plantejament de nous temes d'investigació conjunts sobre tecnologies d'unió en sectors amb alt component tecnològic.

Empreses o entitats relacionades

AIJU Instituto tecnológico de producto Infantil y ocio
Asociación de Investigación de la Industria Textil
Instituto Tecnológico de La Construcción
Instituto Tecnológico Metalmecánico, Mueble, Madera, Embalaje y Afines

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    12/09/2024

  • Newsletter Metal

    10/09/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadridFundación FicobaAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis