Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Un nuevo método aumentará la productividad en la fabricación de botellas de PET reciclado

Un nou mètode augmentarà la productivitat en la fabricació d'ampolles de PET reciclat

19/12/2012

19 de desembre de 2012

Aimplas, Institut Tecnològic del Plàstic, durant aquest any ha dut a terme la primera fase del projecte Blowpet, que té com a objectiu valorar les diferències que existeixen en el processament del PET verge i el PET reciclat mitjançant injecció-bufat. Aquest estudi permetrà avaluar la idoneïtat de l'ús de material reciclat com a alternativa al material verge en la fabricació d'envasos plàstics per a begudes.
El PET és un dels materials més usats en el sector de l'envàs, ja que és el triat en la majoria de les ampolles de begudes que consumim habitualment (aigua mineral, refrescs, sucs, etc.) A més s'empra en altres tipus d'envasos com barquetas, etiquetes, blísteres... Això suposa un gran volum de residus de PET que les empreses poden aprofitar per generar nous productes. A causa del gran potencial del mercat del PET reciclat, el projecte Blowpet se centra en aquest material i en el procés d'injecció - bufat
A través del projecte es busca definir un mètode que permeti relacionar propietats reològiques dels materials amb el seu comportament durant el seu processament. D'aquesta manera es podran minimitzar els temps d'ajust i les peces rebutjades durant el procés de fabricació permetent incrementar la competitivitat de la indústria del material reciclat plàstic, principalment en el sector de l'envàs.
Imagen
“Fins al moment s'han realitzat proves en preformas (pas previ a l'ampolla) i els resultats han estat molt positius, ja que s'espera obtenir un producte final que a més de complir els requisits establerts tindrà un preu més competitiu” afirma Carolina Losada, investigadora principal del projecte.
La utilització del PET reciclat, amb un cost del 50% del PET verge, pot suposar un important estalvi de costos per a les empreses transformadores, ja que és possible reduir el cost final de l'envàs (el material pot arribar a constituir el 50% del cost de l'envàs, per al cas de l'embotellat d'aigua mineral).

A més, gràcies a aquest nou mètode s'aconseguirà dotar d'una segona vida al material PET, transformant-ho en un producte amb valor afegit, molt superior al que pot tenir una fibra tèxtil per a farcit, que és un de les destinacions més habituals del PET recuperat.

El projecte Blowpet s'emmarca dins de la convocatòria Desenvolupo Estratègic de l'Impiva i ha estat cofinançat pels Fons Feder, dins del Programa Operatiu Feder de la Comunitat Valenciana 2007-2013.

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

  • Loroch TWIN 860

    Loroch TWIN 860

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    14/10/2024

  • Newsletter Metal

    10/10/2024

Enllaços destacats

Fundación FicobaAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoNebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis