Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Las empresas del metal tienen en Argelia y Marruecos la puerta de inicio a la internacionalización

Les empreses del metall tenen a Algèria i el Marroc la porta d'inici a la internacionalització

18/12/2012

18 de desembre de 2012

La internacionalització de les empreses del metall per naturalesa passa pel Marroc i Algèria, país aquest últim a uns 200 quilòmetres de Múrcia, distància més propera que València o Granada, i que suposa per a alguns empresaris l'oportunitat d'expandir els seus negocis, mantenir la seva activitat mentre millora el mercat nacional o, fins i tot, evitar el tancament, segons es va exposar en la jornada de clausura del Cicle d'Internacionalització, organitzat per la Federació Regional d'Empresaris del Metall de Múrcia (Fremm). Tots dos països emergents precisen de coneixement i professionals del metall perquè, tal com es va dir en la trobada, “no hi ha progrés d'un país sense el sector del metall”.

Amb el tractament dels mercats exteriors, Fremm va finalitzar el seu Cicle d'Internacionalització, que ha aportat solucions a empreses que estan pensant a saltar a la internacionalització, a més d'afrontar noves vies per sortir a l'exterior i oferir noves oportunitats de negoci en mercats emergents per les ja experimentades.

El tancament es va fer abordant els mercats del Marroc i Algèria en la tercera i última jornada sobre exportació, denominada “Mercats Exteriors”, per precisar empreses del metall vinculades a la construcció, a tecnologia agrícola i tractaments d'aigües, a enginyeria sobre energia renovables i de maquinària d'alimentació, a més de serveis diversos d'aquest sector, tipologies d'empresa destacades pels experts als mercats del Magrib participants.

“Cal anar als mercats incipients per les seves possibilitats econòmiques, com ocorre a Algèria, que disposa de reserves de diners importants i genera més capital del que gasta. Els plans del govern són ambiciosos”, situació descrita per Encarna Zamora, qui va destacar, així mateix, la necessitat en aquest país del Magrib d'executius i professionals qualificats perquè “estan passant d'una economia d'Estat a una altra de lliure mercat i precisen que se'ls guiï en aquesta transformació”.

Per a Zamora, experta en mercats internacionals i especialista puntual en zones emergents, Algèria és el mercat natural de Múrcia per la seva proximitat. Amb una experiència professional propera als 30 anys, la president de Zamora i Associats Consultors SL, va centrar la seva exposició en els negocis i oportunitats en aquest país, costums i riscos d'aquest mercat, a més d'aportar consells pràctics.

Imagen

Davant la conscienciació empresarial de sortir a l'exterior, Leonardo Pérez Molina, coordinador del Departament de Comerç Exterior de la Cambra de comerç de Múrcia, es va mostrar caut i va recomanar a les empreses una preparació prèvia que eviti errors onerosos per a la societat comercial, eix de la seva intervenció sobre “Nord d'Àfrica: el Marroc i Algèria. Pla de recerca de clients”.

Pérez Molina va recomanar tres passos per abordar la internacionalització, centrats en l'elaboració d'un autodiagnòstic sobre fortaleses i debilitats de l'empresa, disposar de pressupost en la seva sortida, “ja que els resultats es produeixen a mitjà termini”, i apostar per la línia de negoci que suposi una diferenciació de cara a la seva competència.

Dins de les possibilitats que ofereix el Magrib a les empreses murcianes, va ser presentat el Parc Empresarial, Logístic i Industrial al Marroc Ditema, impulsat per un grup de pimes espanyoles a Casablanca para, des del centre del país, abordar tant el mercat marroquí com el conjunt del Magrib i Orient pels acords existents de lliure comerç. Aquesta fórmula d'expansió va ser defensada per Alberto Romero, director comercial Ditema, per “facilitar la internacionalització de les empreses de forma conjunta, i, especialment, de les pimes, amb el consegüent estalvi de costos i una ràpida integració al nou mercat per la participació en el mateix d'empreses locals”.

Empreses o entitats relacionades

Federación Regional de Empresarios del Metal de Murcia

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    30/07/2024

  • Newsletter Metal

    29/07/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsEasyfairs Iberia - MetalMadridAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis