Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Ainia y Aimme estudian alternativas de tratamiento para reducir contaminantes emergentes en aguas
Recolzat per l'Impiva i Feder, tecnologies per a la millor resolució de noves problemàtiques ambientals i sanitàries

Ainia i Aimme estudien alternatives de tractament per reduir contaminants emergents en aigües

Redacció Interempresas11/12/2012
ainia centro tecnològic i el Institut Tecnològic Metalmecánico-Aimme estudiaran de forma conjunta alternatives de tractament d'aigües basades en l'oxidació avançada que siguin capaces de reduir, de forma més eficaç que els tractaments convencionals, composts d'interès classificats en tres grups de contaminants emergents: pesticides, fàrmacs i surfactantes.

En els últims anys, a causa de la seva elevada capacitat d'oxidació, els processos d'oxidació avançada han cobrat protagonisme per presentar un gran potencial com a tractaments de depuració de contaminants que no poden ser reduïts o eliminats mitjançant sistemes de tractament convencionals, principalment el biològic. Molts dels emergents s'emmarquen dins d'aquest tipus de contaminants. El projecte Oxagua estudiarà l'aplicació d'aquesta classe de processos mitjançant dos tipus de tractaments, basats en la utilització de l'ozó (des d'ainia) i en processos electroquímics (des d'Aimme).

Durant els tres anys que dura el projecte, es realitzaran diferents treballs, entre ells: estudiar la percepció del sector públic i privat relatiu a la problemàtica associada als contaminants emergents en aigües; ampliar el coneixement sobre les tècniques que s'estan utilitzant actualment per a la seva reducció; desenvolupar i optimitzar medotologías d'anàlisi multi-analític i avaluar l'aplicació d'alternatives de tractament basades en l'oxidació avançada.

El projecte Oxagua, està finançat conjuntament per l'Institut de la Mitjana i Petita Indústria Valenciana (Impiva), dins del seu programa de projectes en cooperació, i pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), dins del Programa Operatiu Feder de la Comunitat Valenciana (2007-2013). L'objectiu final és haver adquirit el coneixement suficient que permeti dissenyar alternatives per a la identificació i tractament de contaminants emergents en aigües.

S'avaluaran processos basats en l'oxidació avançada, per reduir de forma més eficaç aquest tipus de contaminants detectats en l'àmbit urbà, industrial i agrícola

Contaminants emergents

Els contaminants emergents són objecte d'estudi prioritari per als principals organismes dedicats a la protecció de la salut pública i mediambiental, tals com l'Organització Mundial de la Salut, l'Agència per a la Protecció del Medi ambient dels Estats Units, o la Comissió Europea.

Es defineixen com a contaminants prèviament desconeguts o no reconeguts com a tals la presència de les quals en el medi ambient no és necessàriament nova però sí la preocupació per les possibles conseqüències de la mateixa ja que se sap relativament poc sobre la seva presència i impacte. Normalment es troben en l'àmbit urbà (derivats per exemple de fàrmacs, de productes d'higiene personal, subproductes desinfectants…), industrial (derivats de surfactantes, additius de les gasolines, etc.) i agrícola – hortofrutícola (pesticides.). Aquests contaminants corresponen, en la majoria dels casos, a contaminants no regulats, que poden ser candidats a regulació futura, depenent d'investigacions sobre els seus efectes potencials en la salut i el medi ambient a llarg termini.

En els últims anys, el desenvolupament de nous i més sensibles mètodes d'anàlisis ha permès alertar de la presència d'aquests contaminants en fonts de proveïment d'aigua, aigües subterrànies i fins i tot en aigua potable. Molts d'aquests contaminants són resistents als tractaments convencionals de depuració i estan presents tant en aigües residuals com depurades.

Empreses o entitats relacionades

Ainia Centro Tecnológico
Instituto Tecnológico Metalmecánico, Mueble, Madera, Embalaje y Afines

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

  • Loroch TWIN 860

    Loroch TWIN 860

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    14/10/2024

  • Newsletter Metal

    10/10/2024

Enllaços destacats

Aspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoIndustry LIVENebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsEasyfairs Iberia - MetalMadridFundación Ficoba

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis