Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Dassault Systèmes comparte su ‘Experiencia 3D’ en Barcelona
L'especialista en PLM, disseny i maquetes digitals va celebrar la seva 3DExperience Forum a la Ciutat Comtal i Bilbao

Dassault Systèmes comparteix la seva ‘Experiència 3D’ a Barcelona

Laia Banús04/12/2012
El 3D Experience Forum de Dassault Systèmes no és alguna cosa nou. La multinacional porta 5 anys celebrant aquest fòrum empresarial. Però aquest 2012, DS li ha donat un nou enfocament a l'esdeveniment anteriorment conegut com ‘Les Trobades’. Centrant-se en la seva experiència i know how, Dassault Systèmes “va més enllà del PLM per proporcionar experiències holísticas en 3D i així imaginar innovacions sostenibles”, en paraules del seu president i CEO Bernard Charlès.
Pierre Marchadier, Vicepresident Corporate Communications & Global Industry Development de Dassault Systèmes, durant la seva intervenció...
Pierre Marchadier, Vicepresident Corporate Communications & Global Industry Development de Dassault Systèmes, durant la seva intervenció.

Després de passar per 20 països diferents i, de maig a juliol de 2012, congregar a gairebé 3.000 professionals, el 3D Experience Forum va arribar a Barcelona i Bilbao a la tardor. En la seva nova cita, els experts de la companyia van descobrir als assistents totes les novetats associades a 3DExperience, basada en l'arquitectura V6, que permet crear experiències 3D que “transformen la forma de treballar i innovar en tot tipus d'indústries”, segons explica l'empresa. En la trobada van participar especialistes en PLM i 3D i es van desenvolupar sessions paral·leles dedicades a sectors com el de l'automoció, equipaments industrials i els productes de consum envasats. A més de les presentacions més tècniques, en un espai d'àgora tècnic, els assistents van poder parlar amb els socis i patrocinadors i veure les solucions de manera més pràctica.

3D i Rock & Roll

Una de les ponències del matí va cridar especialment l'atenció dels assistents. Salvador López, professor d'Esade, assessor, locutor de radi i músic de rock, va centrar la seva ponència en establer paral·lelismes entre la música i la tecnologia 3D. Tots dos manegen “llenguatges universals” que generen emocions per sobre d'idiomes, creences i idees polítiques. En aquest sentit, també s'estableixen similituds entre les empreses i els músics, que també “són emprenedors que han d'acontentar als seus clients”, segons va explicar el ponent. La diferència és que els clients dels músics es diuen ‘fans’ i tenen una relació diferent amb els seus proveïdors: els “adoren” i els perdonen. “Si hi ha una cosa en la vida que ens ‘chifla’ a les persones és sentir emocions”, va afirmar Salvador López, “i la tecnologia és una gran generadora d'emocions”. A més de les emocions, una altra cosa que els agrada a les persones és “compartir aquestes emocions”, amplificar-les i intensificar-les, com succeeix en els concerts de rock. Per això, López va exhortar als assistents a provocar emocions als seus clients, de manera que a poc a poc es converteixin també en fans.

Sobre la innovació, el professor d'Esade va distingir entre l'acumulativa “petites innovacions posades una damunt de l'altra”, amb processos de maduració llargs; o radical, que canvia les coses de forma “revolucionària”, que és on entra en joc la tecnologia. “Al món de la música, però també en l'empresarial, el primer que adopta una tecnologia va a tenir un avantatge competitiu, posicionament preferencial i va a construir la seva corba d'experiència més alta que els altres; es va a construir una reputació diferent i possiblement molt longeva”.

Salvador López fins i tot va tocar la guitarra durant la seva presentació
Salvador López fins i tot va tocar la guitarra durant la seva presentació.

Nous horitzons amb 3DExperience

Pierre Marchadier, Vicepresident Corporate Communications & Global Industry Development de Dassault Systèmes, va presentar la nova plataforma de ‘Experiència 3D’ amb la qual l'empresa “va més enllà del PLM” —gestió del cicle de vida del producte— “per proporcionar experiències holísticas en 3D i així imaginar innovacions sostenibles capaces d'harmonitzar productes, naturalesa i vida”. En combinar competències d'innovació social, experiències virtuals en 3D realistes i tecnologies intel·ligents basades en recerques, Dassault Systèmes “és pioner d'una nova ona tecnològica: una plataforma d'Experiència 3D que proporciona serveis a les empreses socials”.

Imagen

La 3DExperience està representada per un cercle dividit en quatre espais. Cadascuna de les deu marques de Dassault Systèmes s'integra en un d'aquests espais.

1.- 3D Modeling Apps

  • Catia, productes virtuals: solució destacada al mercat per a l'excel·lència en el disseny de productes, destinada a fabricants de tots els sectors, des d'OEM i les seves cadenes de subministrament fins a petits productors independents.
  • SolidWorks, disseny en 3D: marca destacada en la indústria CAD 3D gràcies al seu programari en 3D de fàcil ús, que forma i brinda suport als equips de disseny i enginyeria de tot el món, amb una incessant recerca de la innovació.
  • Geovia, planeta virtual: ofereix una forma senzilla i ràpida de crear ‘dashboards’ que permeten realitzar supervisions en temps real, efectuar anàlisis socials, compartir coneixements i optimitzar la presa de decisions.

2.- Social & Collaborative Apps

  • Enovia: ofereix a les grans i petites empreses un nou grau d'informació digital 3D, el qual els permet tenir un perfecte domini de la creació i gestió del cicle de vida dels productes, siguin aquests simples o complexos.
  • 3DSW4M, innovació social: gràcies al 3DSW4M, els col·laboradors de tot tipus d'empresa poden crear de forma senzilla i ràpida els seus propis entorns ‘on-the-cloud’ per a la innovació social. Cadascun, ja sigui un empleat, un soci o un client, pot convertir-se en participant actiu del procés d'innovació, expandint i enriquint l'ecosistema.

3.- Information Intelligence Apps

  • Exalead, intel·ligència de la informació: plataforma per a aplicacions de búsquea i accés a la informació. Més de 250 companyies de tot el món i 100 milions d'usuaris únics per tot el món i 100 milions d'usuaris únics per mes recorren a la seva tecnologia CloudView per buscar, descobrir i gestionar les seves valuoses dades.
  • Netvibes, ‘dashboard’ intel·ligent: ofereix una forma senzilla i ràpida de crear ‘dashboards’ que permeten realitzar supervisions en temps real, efectuar anàlisis socials, compartir coneixements i optimitzar la presa de decisions.

4.- V+R, Content & Simulation Apps

  • Simulia, simulació realista: defineix nous estàndards per establir la simulació realista com un procés industrial en si mateix, dins de la cadena de valor de l'enginyeria.
  • Delmia, fabricació i producció digital: solució clau per crear un entronitzo digital de fabricació, destinat a optimitzar els sistemes i processos de producció.
  • 3DVia, comunicació 3D: amb les aplicacions 3DVia, els missatges es transmeten de forma clara i immediata. Ofereix aplicacions 3D perquè els equips de vendes, màrqueting de productes, formació i suport es beneficiïn d'un nivell de comunicació superior i d'una forma optimitzada.

Entrevista a Nicolas Loupy, director general de Dassault Systèmes per a Espanya i Portugal, i Bruno Delahaye, vicepresident de Màrqueting de la companyia

Durant l'esdeveniment, Interempresas va tenir l'ocasió d'entrevistar al recentment nomenat director general per a Espanya i Portugal de Dassault Systèmes, Nicolas Loupy, i al vicepresident de Màrqueting del grup. Ens va acompanyar Fulvia Vaccher, responsable de Màrqueting d'Espanya i Portugal.

Segons ha explicat durant la seva presentació Pierre Marchadier (vicepresident de Comunicacions Corporatives i Desenvolupament de la Indústria Global), 3DExperience és una plataforma que engloba diversos serveis. Els seus clients poden contractar aquests serveis per separat?

Bruno Delahaye: El nostre clients no han de contractar-ho tot. El que poden fer és començar contractant una part o una de les nostres marques. La plataforma 3DExperience és la plataforma completa. El client pot situar-se en el centre d'aquesta experiència quan utilitza totes les nostres marques, però no té per què usar-les totes al principi. La majoria dels nostres clients comencen per programari de disseny 3D amb Catia, i gradualment afegeixen més marques fins a formar la plataforma completa. No és una obligació per res.

Què fa el seu producte diferent al de la seva competència? Quins valors de diferenciació convencen més als seus clients?

B.D.: La primera cosa que ens fa diferents són els nostres 20 anys d'experiència. Fa ja dues dècades que comencem a construir aquest concepte de plataforma i aquest any, per primera vegada des de fa 10 anys hem posat totes les marques en una col·laboració única. Hem creat una plataforma que pot connectar totes les marques a Espanya. Aquesta és una clara diferència i un valor per als nostres clients respecte a la competència, una sola solució per a una necessitat específica. Així, en aquesta plataforma poden trobar totes les solucions per desenvolupar el seu producte, en vegada que recórrer a diverses, la 3DExperience. Aquesta proposta permet al nostre client experimentar l'emoció de crear, perquè no només és necessària comptar amb la millor tecnologia sinó també connectar amb l'usuari. En crear un producte, cal captar l'emoció d'usar-ho.

Durant la presentació d'aquest matí, el president i CEO de Dassault Systèmes Bernard Charlès ha parlat de nous horitzons a aconseguir amb aquesta 3DExperiencie…

B.D.: Si, és la filosofia del grup. Hi ha un primer pas en la creació que és el disseny, on entra en joc el PLM, la programació... Després ens fixem en la ‘usabilidad’ i, en tercer lloc, en com es connecta amb les persones. I aquests tres passos són als quals es refereix aquest concepte i el que ofereix la plataforma.

Per sectors industrials, quins són més receptius amb aquest tipus de producte?

B.D.: Puc dir que avui dia qualsevol sector necessita treballar amb alguna plataforma d'aquestes característiques. Actualment els sistemes de producció són complexos i requereixen de solucions que permetin el màxim control en el seu desenvolupament.

Sobre 3Experience Forum, és un esdeveniment que ja s'organitzava però que ha canviat de format. De quina manera s'ha renovat? Què li aporta a Dassault Systèmes aquest tipus de trobades professionals?

Nicolas Loupy: Abans organitzàvem trobades per parlar, per exemple, de Catia, a gent interessada a conèixer el nostre producte. Ara ens centrem més en l'experiència amb les nostres marques i intentem enfocar més el missatge per no parlar tant del producte i més de l'experiència en aplicacions industrials. És un esdeveniment a nivell europeu on totes les indústries estan representades.Fulvia Vaccher: Si abans ensenyàvem les novetats de Catia, d'Enobia, de tots els nostres productes ara ens centrem en el sector industrial i vam mostrar tot el producte en conjunt al client perquè triï el que necessita.

Pierre Marchadier també ha fet referència a la importància dels partner per a vosaltres. Què demaneu als vostres partner para col·labora amb Dassault Systèmes?

N.L.: Els nostres partners són col·laboradors que representen la nostra tecnologia i per tant estan molt vinculats a nosaltres. Els demanem bàsicament un alt coneixement tècnic dels nostres productes i del sector on va a desenvolupar la seva activitat. Som exigents en els contractes i en els acords quant a requisits, formació, compromís i a resultats.

I esteu buscant partners a Espanya?

N.L.: El mercat està canviant ràpidament. Fa 5 anys buscàvem socis en el sector de l'automoció. Ara estem parlant de sectors com el de la banca, les corredories d'assegurances, el dels productes envasats i la seva distribució o del món de la moda i estem buscant partners que coneguin aquests sectors —els seus reptes, els seus problemes, els seus detalls administratius, els seus fluxos de treball, etc.—, que para nosaltres és molt important. Anem a poc a poc perquè busquem distribuïdors amb criteris molt específics.

B.D.: Sí estem buscant partners, amb la condició que treballin amb la nostra filosofia, amb la nostra manera de treballar. Aquest és el camí. Partners que puguin aportar les nostres solucions i el nostre coneixement a les indústries. Que treballin estretament amb el client.

Sr. Loupy, vostè és des de juliol nou director general de Dassault Systèmes a Espanya i Portugal. Dins d'Europa, quin és la projecció de Dassault dins del mercat ibèric?

N.L.: La situació és complicada en molts sectors. En l'anàlisi que hem fet dels dotze sectors que toquem, uns estan poc desenvolupats a Espanya, uns altres molt més i uns altres estan creixent encara que estiguem en temps de crisi. Focalitzem els nostres recursos en les indústries amb la categoria de ‘clients objectiu’ adequats. Ara pensem que el sector de la construcció a Espanya és un complet desastre, però hem de tenir en compte que de les 25 majors constructores a nivell mundial, 6 són espanyoles perquè són empreses que facturen més del 90% anés d'Espanya. I van molt bé, amb grups financers molt potents i implicats en projectes mundials molt importants, com per exemple l'AVE a Aràbia Saudita que va de la Meca a Medina amb molts milions d'euros pel mig. Part del nostre treball i estratègia corporativa és analitzar detingudament els sectors i detectar el seu potencial en la realitat espanyola.

I en quins sectors queda més camí per recórrer?

N.L.: Hi ha sectors on cal treballar més per donar a conèixer la marca. A Espanya, Dassault Systèmes no és molt coneguda fora del sector de l'aeronàutica, a diferència de França, on els nostres productes són molt coneguts en qualsevol sector industrial. Volem donar a conèixer la nostra marca al món de la moda, que serà una tasca important per a nosaltres a partir d'ara, així com en sectors com per exemple el financer.

Després de la seva trajectòria professional en altres empreses tecnològiques del sector, quins punts de diferenciació veu en Dassault pel que fa a les seves competidores?

N.L.: La visió i l'estratègia a llarg termini. Els nostres competidors són més canviants i cortoplacistas. En Dassault Systèmes hi ha profundes anàlisis i estratègies de futur fruit d'aquesta reflexió a llarg termini. I també una comunicació d'acord amb això.

Com el seu producte és eminentment tecnològic i en constant innovació, la renovació de Das

B.D.: Afegiria també ‘adquisició’, perquè la nostra companyia adquireix constantment altres companyies perquè perquè aquesta plataforma està completa, i produeixi la ‘emoció’ de la qual parlàvem li hem d'afegir constantment novetats.

F.V.: A més, Dassault Systèmes és una de les empreses tecnològiques que més percentatge de la seva facturació inverteix en R+D (al voltant d'un 10% de la seva facturació en 2011).

B.D.: Jo volia afegir que aquest és el primer pas i que seguirem evolucionant per donar solucions a les necessitats dels clients. De vegades costa explicar tot el que podem aportar així que presentacions com aquestes, entrevistes o xerrades són molt útils per donar a conèixer la 3DExperience.

Nicolas Loupy (esq.) i Bruno Delahaye en la Facultat de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, on es va celebrar l'esdeveniment...
Nicolas Loupy (esq.) i Bruno Delahaye en la Facultat de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, on es va celebrar l'esdeveniment.

Empreses o entitats relacionades

Dassault Systèmes España, S.L. - SolidWorks

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

  • Loroch TWIN 860

    Loroch TWIN 860

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    14/10/2024

  • Newsletter Metal

    10/10/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsEasyfairs Iberia - MetalMadridAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoFundación FicobaIndustry LIVE

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis