Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a ‘Plan 3 Millones’ para reindustrializar España
Anfac proposa prendre mesures encaminades a aconseguir els tres milions de vehicles fabricats a Espanya

‘Pla 3 Milions’ per reindustrializar Espanya

Redacció Interempresas28/11/2012
L'Associació Espanyola de Fabricants d'Automòbils i Camions (Anfac), ha presentat recentment el ‘Pla 3 Milions’ para reindustrializar el nostre país. Un Pla per fer créixer al país en producció de vehicles que, segons les seves previsions, permetria al PIB espanyol créixer en un 1% i crear més de 73.000 nous llocs de treball.

L'economia espanyola ha de reinventar-se una vegada més i trobar els elements fonamentals que li retornin la confiança i convencin a uns inversors que dubten seriosament de la nostra capacitat de creixement. En aquesta cruïlla entre un model ja inviable i un nou model sostenible, la indústria de l'automòbil pot i vol seguir jugant un paper protagonista, liderant el sector industrial, que és el que ha d'articular una estructura econòmica de futur, creadora de valor i exportadora de productes de qualitat.

Imagen

En el cas espanyol, la situació a mitjà termini és guanyadora, amb apostes inversores recents molt significatives i projectes molt atractius assignats a les nostres plantes. Però a llarg termini no hi ha gens assegurat. Hi ha moltes fàbriques a Europa que competeixen denodadamente per inversions i càrrega de producció per assegurar la seva existència almenys a mitjà termini. I l'única acció possible per guanyar en aquest envit és ser més competitius que les opcions alternatives. I guanyar no ha d'entendre's com mantenir el que ja es té, ni tan sols per recuperar el que es va tenir, sinó per aconseguir metes encara més ambicioses, aprofitant al màxim les capacitats disponibles i posant en valor tot el potencial acumulat.

Per a això Anfac ha elaborat el ‘Pla 3 Milions’. Es tracta d'un Pla per fer créixer al país en producció de vehicles, guanyar competitivitat en tota la cadena de valor del sector industrial, crear un entorn país atractiu per competir, i seguir atraient inversions industrials. L'objectiu és reindustrializar Espanya.

Impactes positius

El ‘Pla 3 Milions’ té uns impactes clars i molt positius per al país:

- Creixement del PIB espanyol en un 1%.

- Creació de més de 73.000 nous llocs de treball.

- 1 Milió de Vehicles més amb l'objectiu d'aconseguir els 3 milions de vehicles fabricats a Espanya.

- Creixement d'un 4% de l'exportació espanyola.

- Més de 10.000 milions d'euros d'estalvi en logística.

- 200.000 unitats noves en venda de vehicles.

Aquest Pla, a més té la peculiaritat d'integrar a tota la cadena de valor del sector. És un pla ambiciós, però possible, que compta amb la col·laboració de proveïdors, concessionaris, fabricadors i molts altres sectors relacionats amb l'automòbil. Aquest Pla ja ha estat presentat a diferents Ministeris i als grups parlamentaris polítics.

En paraules de Mario Armero, vicepresident d'Anfac: “És el moment oportú per reforçar la nostra indústria. El sector de l'automòbil està en plena ebullició en aquestes setmanes, amb les marques prenent decisions sobre on situen les seves plantes. Les multinacionals de l'automòbil han demostrat que Espanya està en el mapa, amb unes inversions en aquest any d'entre 1.500 i 2.000 milions d'euros. Espanya té capacitat per produir tres milions de vehicles i aquest Pla generarà impactes molt positius en l'ocupació i en l'economia espanyola.”. “La indústria espanyola aposta per Espanya, no ha fet d'Espanya un tallafocs.”.

Per la seva banda, el president d'Anfac, José Manuel Machado, va ressaltar que “Aquest Pla té uns objectius molt clars: recuperar els 3 milions de producció, els 2,5 milions d'exportació i els dos milions de vendes al mercat espanyol”.I va recordar que és un Pla “molt transversal, que afecta a molts sectors i a moltes Administracions, és un Pla en el qual molts sectors es poden veure reflectits. Juguen un paper important l'Administració, els propis Fabricadors, on és vital revisar la competitivitat, flexibilitat, qualitat i innovació. Però també la indústria de fabricació de components, empreses de serveis i els concessionaris”. “I podem fer-ho perquè: tenim el coneixement, tenim la capacitat instal·lada, la qualitat de fabricació és excel·lent i perquè tenim la voluntat de millorar la productivitat”

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Fabricantes de Automóviles y Camiones

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    08/10/2024

  • Newsletter Metal

    07/10/2024

Enllaços destacats

Easyfairs Iberia - MetalMadridAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoFundación FicobaNebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVE

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis