Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Piezas inyectadas con espuma de alta calidad en la superficie
La fabricació de peces lleugeres és una de les tendències en el sector

Peces injectades amb escuma d'alta qualitat en la superfície

Gabriele Hopf04/12/2012
La producció de lleugeres peces d'injecció de plàstic amb superfícies d'alta qualitat és una de les principals preocupacions de la indústria del plàstic. Mitjançant una combinació de la tecnologia BFMOLD variothermic i el procés Cellmould amb tecnologia d'escuma estructurada, Wittmann Battenfeld satisfà les demandes més exigents, presentades en la fira Fakuma 2012.

Com un dels pioners en el camp de les tecnologies de processos innovadors, Wittmann Battenfeld ha estat treballant intensament durant molts anys en la fabricació de peces lleugeres les quals han de tenir una qualitat de superfície impecable. Per exemple, Airmould tecnologia d'injecció de gas que ja ha estat en ús durant un temps considerable en la fabricació de peces huecas i lleugeres i al mateix temps complir amb els estàndards d'alta qualitat.

El procés més recentment desenvolupat per Wittmann Battenfeld és Cellmould, un procés de gasificació físic, per la qual cosa les peces d'escuma es poden produir amb una petxina compacta i una estructura de cèl·lula en el nucli. Wittmann Battenfeld és el fabricant d'aquesta tecnologia i al seu torn de les màquines d'injecció, ambdues sota una mateixa marca.

L'ús de Cellmould permet la producció de peces lleugeres sense parts enfonsades o deformacions, ja que conté una capa exterior que consta de cèl·lules tancades.

Aquesta textura, no obstant això, no surt completament llisa, ni a la vista ni al tacte, sense l'ús simultani d'un procés per millorar la qualitat de la superfície.

BFMOLD per a superfícies perfectes

L'objectiu era produir peces escumejades amb una superfície perfecta i al mateix temps conservar els avantatges d'un nucli amb una estructura cel·lular. La injecció d'escuma de massa fosa en un motlle calent normalment prevé l'aparició de marques d'estriación de color plata causades per l'escuma. La superfície d'aquesta part coincideix exactament amb el contorn de la cavitat. Després de la injecció, la cavitat es refreda ràpidament, juntament amb la massa fosa dins d'ell.
Tapa de telèfon d'escriptori d'alta qualitat, elaborat amb BFMOLD® en combinació amb el procés de CELLMOULD®
Tapa de telèfon d'escriptori d'alta qualitat, elaborat amb BFMOLD® en combinació amb el procés de CELLMOULD®.

Amb BFMOLD, Wittmann Battenfeld té un procés a la seva disposició que – en contrast amb els motlles de canals convencionals de tremp – utilitza tota la zona directament darrere de la cavitat per a la refrigeració. D'aquesta manera, les peces modelades tenen deformacions mínimes i excel·lents atributs de superfície que poden ser produïts dins d'un temps de cicle molt curt.

Però el refredament ràpid no és l'únic propòsit pel qual aquest sistema de refredament en el contorn és utilitzat. L'escalfament de la cavitat amb aigua calenta a pressió també es fa possible dins de només uns pocs segons. BFMOLD per tant permet l'escalfament cíclic, variotérmico i la refrigeració de la cavitat del motlle (utilitzant l'aigua com a mitjà de control de la temperatura).

Amb aquest procés combinat de tremp de motlles variothermic i BFMOLD, ara ha arribat si pot ser satisfer les exigències més estrictes pel que fa a la qualitat de la superfície de les peces injectades.

Wittmann  especialment ha desenvolupat la seva nova sèrie de Tempro plus D Vari termoreguladors que permeten l'aplicació pràctica d'aquest procés tecnològic innovador.

El refredament és perfectament uniforme i, sobretot, extremadament ràpid. Les àrees pertinents del motlle es poden aconseguir amb BFMOLD tecnologia especialment usada per a peces planes. Així BFMOLD és d'interès no només per reduir els temps de cicle, sinó també per minimitzar la tensió de tracció i per tant la prevenció d'alabeo.

D'altra banda, el procés variothermic pràcticament elimina marques d'enfonsament i que siguin visibles les línies conjuntes, la qual cosa és important sobretot per a peces amb una superfície visible o components d'alta lluentor.

Cellmould per a peces lleugeres

El procés d'escuma estructurada Cellmoud permet la producció de components extremadament lleugers amb una alta rigidesa i sense cap tipus de marques d'enfonsament. L'agent espumante és nitrogen, que s'injecta directament en el cilindre. Un flux de gas mòdul regulador assegura una regulació precisa i repetible de la injecció de gas. S'utilitzen cargols especials i barrils amb una relació L/D 25, dins de la qual el gas injectat es barreja i es manté dissolt i sota pressió. La massa fosa que conté l'agent espumante s'injecta en la cavitat, on el gas comprimit en la massa fosa s'expandeix, emplena la cavitat completament i contraresta el volum de la contracció del material plàstic. Així el gas es fa càrrec de la funció de la pressió de retenció.

Esquema del procés BFMOLD. (Fotografia: KIMW)
Esquema del procés BFMOLD. (Fotografia: KIMW)
Màquina d'injecció de plàstic Wittmann Battenfeld HM 110/350 amb sistema de control d'UNILOG B6
Màquina d'injecció de plàstic Wittmann Battenfeld HM 110/350 amb sistema de control d'UNILOG B6.

Això es tradueix en menors pressions d'ompliment i pressions més baixes per cavitat. Bàsicament, tots els tipus de peces modelades d'escuma amb una capa compacta i un nucli de l'estructura cel·lular es pot produir amb Cellmould, és a dir, les dues parts de paret prima i de parets gruixudes, no obstant això, aquest procés és adequat per a la producció de llum-peso en peces de parets primes amb una estructura cel·lular fina i alta resistència a la flexió.

Cellmould L/D 25 unitat d'injecció amb injector de gas (a l'esquerra) i Cellmould flux de gas mòdul regulador instal·lat en la màquina d'injecció (a...
Cellmould L/D 25 unitat d'injecció amb injector de gas (a l'esquerra) i Cellmould flux de gas mòdul regulador instal·lat en la màquina d'injecció (a la dreta).

Avantatges del procés combinat

No només la combinació de Cellmould i BFMOLD produeix superfícies perfectes sense necessitat de costosos processos d'acabat, sinó que també ofereix una sèrie d'avantatges decisius. En comparació de la producció de peces modelades compactes, el temps de cicle s'escurça aquí en més d'un 10 %, ja que pot prescindir-se de la fase de retenció de pressió requerida a llarg del procés d'injecció de plàstic.

La reducció de pes aconseguida mitjançant el procés de formació d'escuma també redueix els costos de material.

En la fira Fakuma 2012, Wittmann Battenfeld va fer una demostració dels avantatges d'aquesta combinació de processos especials en la producció d'una coberta de telèfon fix, durant l'exhibició en el stand 1204 en el pavelló B1. Gràcies a la utilització addicional de BFMOLD i Cellmould la peça d'escuma va poder ser presentada amb una superfície perfecta en “negre piano”.

La superfície de la peça modelada és un complement perfecte de la superfície de la cavitat, lliure de marques d'enfonsament i visibles línies d'unió. Aquesta part es produeix en una màquina d'iinyección HM 110/350 d'amb un motlle d'una sola cavitat subministrat per Kunststoffinstitut Dl.̈denscheid. La màquina està equipada per Cellmould amb barrils amb una relació L/D 25, també amb un sistema de control Cellmould integrat en el sistema de la màquina un control Unilog B6 d'i flux de gas Cellmould mòdul regulador per a la injecció controlada de nitrogen.

Gabriele Hopf és el gerent de Màrqueting de Wittmann Battenfeld en Kottingbrunn, Àustria
Gabriele Hopf és el gerent de Màrqueting de Wittmann Battenfeld en Kottingbrunn, Àustria.

La màquina d'injecció està construïda com una solució privilegiada. Així mateix es va utilitzar un robot Wittmann per al retir de les parts injectades, una banda transportadora, així com equip perifèric, tot integrat en el bastidor de la màquina. Les peces acabades es van extreure i es van dipositar en una banda transportadora controlada per un robot W818 Wittmann, que també va estar integrat en el sistema de control de la màquina.

Empreses o entitats relacionades

Wittmann Battenfeld Spain, S.L

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    12/09/2024

  • Newsletter Metal

    10/09/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadridFundación FicobaAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis