Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Aido y Aimplas apuestan por la fabricación de bolsas de plástico sostenibles

Aido i Aimplas aposten per la fabricació de bosses de plàstic sostenibles

27/11/2012
A Espanya s'utilitzen més de 13 milions de bosses de plàstic a l'any que actualment plantegen dos reptes mediambientals. D'una banda, la selecció dels materials més sostenibles depenent del seu ús final, per un altre, s'han de minimitzar les emissions a l'atmosfera que es generen durant el procés d'impressió per l'ocupació de tintes i vernissos a força de dissolvents.
Per fer front a aquests desafiaments, el projecte europeu Ecoflexobag pretén desenvolupar noves eines per introduir en els processos de fabricació de borses d'ús comercial, amb l'objectiu de minimitzar el seu impacte mediambiental i alinear-los amb les polítiques europees vigents. D'aquesta forma, durant els propers tres anys es treballarà en el desenvolupament de procediments de bones pràctiques perquè els fabricants dissenyin i produeixin borses comercials de plàstic més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient.
Imagen
“Es treballarà en ecodiseño abastant tot el cicle de vida d'aquests productes. Des de la definició del material i les tintes més adequades tècnica i ambientalment fins a la gestió dels residus generats” afirmen els investigadors dels dos centres tecnològics.

L'impacte mediambiental que aquest subsector té en la nostra societat és objecte de diferents polítiques europees vigents en aquesta matèria. Malgrat que ja existeixen alternatives perquè els fabricants puguin reduir l'impacte mediambiental dels seus productes, el seu nivell d'implantació és molt baix a causa de limitacions econòmiques, de recursos i de coneixements.

Amb la finalitat de poder traslladar al sector eines per fabricar bosses de plàstic sostenibles, Ecoflexobag treballarà sobre la consecució d'una sèrie d'objectius clau:

  • Prevenir i millorar l'impacte mediambiental de les deixalles generades per les bosses de plàstic al final del seu cicle de vida.
  • Prevenir i reduir els efectes directes i indirectes ocasionats pels compostos volàtils orgànics a l'atmosfera i l'ús de materials no renovables.
  • Incrementar la implantació d'estratègies d'ecoinnovació entre les empreses del sector, millorant la seva competitivitat en la línia del Programa per al Compliment de la Normativa Mitjà Ambiental per a Pimes (ECAP).
  • Contribuir al fet que els fabricants compleixin amb la normativa de la UE en material de consum i producció sostenible.
*Font: Eurostat Statistical Office of the European Union

*Font: Spanish Ministry of Environment, Anaip and Cicloplast)

Ecoflexobag és una iniciativa europea desenvolupada en el marc del programa Life 2011 de la Unió Europea i impulsada pels centres tecnològics Aido i Aimplas (Espanya), Dienstencentrum (Holanda), Enviros (República Txeca) i VTT (Finlàndia).

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

  • Loroch TWIN 860

    Loroch TWIN 860

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    14/10/2024

  • Newsletter Metal

    10/10/2024

Enllaços destacats

Fundación FicobaAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoNebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis