Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Internacionalización, valor al producto y calidad mediante visión artificial según el VII Foro de la Competitividad

Internacionalització, valor al producte i qualitat mitjançant visió artificial segons el VII Fòrum de la Competitivitat

27/11/2012

27 de novembre de 2012

El VIII Fòrum de la Competitivitat de la Indústria Metalmecánica celebrat recentment ha aportat com a estratègies per a l'expansió empresarial solucions basades en la internacionalització personalitzada, una gestió on la totalitat de l'activitat empresarial aporti valor al producte i l'ús de la visió artificial per a un control integral de qualitat en el producte final. La trobada va estar organitzada per la Federació Regional d'Empresaris del Metall de Múrcia (Fremm) i l'Associació de Fabricants de Maquinària de la Regió de Múrcia (Afamur), integrant de la patronal del metall.

La jornada es va configurar com a impuls del creixement empresarial en la indústria metalmecánica per millorar el seu posicionament al mercat amb accions en l'àmbit d'oportunitats, estratègia empresarial i tecnologia. Per la trobada van passar mandataris, empresaris i experts, els qui van aportar els seus coneixements en benefici d'un sector que suposa el 31,06% del PIB industrial regional (sense tenir en compte l'Energia), dades reflectides en la inauguració, que va estar a càrrec del director general d'Indústria, Energia i Mines, Pedro Jiménez, al costat dels presidents de Fremm, Juan Antonio Muñoz, i d'Afamur; Gregorio Navarro, i el secretari del Metall, Arsenio Sánchez.

Imagen

Com a punt de partida, i dins de les oportunitats, el director general d'Economia, Planificació i Projectes Estratègics, Luis Martínez de Sales i Garrigues, va animar als assistents a participar en el Pla Estratègic de la Regió 2014-2020 amb propostes tramitades a través de Fremm. “La deterioració econòmica i social que ha produït la crisi, necessita de projectes palanca per reprendre la senda del creixement econòmic i la creació d'ocupació. Amb el compromís i esforç de tots, anem a superar aquests moments de dificultat”, va comentar. El corredor mediterrani va ser una altra proposta d'expansió empresarial, presentada per Joan Amorós Pla, secretari general de Ferrmed.

En suport a la internacionalització empresarial, es va presentar el programa europeu Soft Landing, que aglutina a 80 vivers al Món per facilitar a les empreses la seva obertura a nous mercats i identificar potencials col·laboradors a qualsevol país. “Mitjançant estades curtes, l'empresari pot començar a crear contactes, reunir-se amb empreses i beneficiar-se de serveis d'assessorament, estudis de mercat o, logística”, segons Esther Peñalver, responsable de l'Àrea de Projectes Internacionals del Centre Europeu d'empreses i Innovació de Múrcia (CEEIM).

Quant a estratègies empresarials, es va proposar millorar el compte de resultats i tresoreria optimitzant les operacions. “Només un 45% de les activitats ajuden a aportar valor al producte; per tant, cal deixar de fer aquelles on gastem diners i no aporten valor; mentre que hem de fer de forma més eficient les que sí valora el client i aporta valor al nostre producte”, va aconsellar Juan José Martí Ogayar, soci director d'O'Gayar Consulting. L'Autodiagnòstic empresarial, amb José Félix Pomares, director de Genco Negoci i el disseny d'un pla de futur, amb Emiliano Carrillo Fernández, soci i responsable del Departament Fiscal de Carrillo Assessoris Tributaris i Advocats, S.L.P, van ser unes altres de les opcions presentades en aquest segon cicle.

Com a novetats tecnològiques, es va presentar la visió artificial com a mitjà de control per millorar la qualitat en els processos de producció i estalviar en costos. “S'assegura la inspecció total sobre el producte final”, segons Javier Fontanillas Vila, director comercial d'Infaimon, S.L. En aquest cicle també es va tractar sobre la importància de la metrologia en la innovació tecnològica, amb Paloma Laso Prieto, responsable de Laboratoris del Centre Tecnològic del Metall. La jornada va finalitzar amb una visita als tallers-laboratori del Centre de Negocis Fremm.

Empreses o entitats relacionades

Federación Regional de Empresarios del Metal de Murcia

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    30/07/2024

  • Newsletter Metal

    29/07/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsEasyfairs Iberia - MetalMadridAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis