Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Aimplas desarrolla paneles ecológicos a partir de subproductos de la fabricación de celulosa

Aimplas desenvolupa panells ecològics a partir de subproductes de la fabricació de cel·lulosa

15/11/2012

15 de novembre de 2012

L'Institut Tecnològic del Plàstic (Aimplas) coordina des del passat mes d'agost el projecte europeu Brigit, en el qual participa juntament amb altres 15 socis entre centres tecnològics i empreses biotecnològiques i del sector del transport. Gràcies a Brigit, en 2016 s'espera tenir al mercat una nova generació de panells ecològics fabricats amb bioplásticos procedents de subproductes de la fabricació de pasta de cel·lulosa paperera. Aquests panells aniran destinats al sector del transport.

El projecte Brigit, que va arrencar el passat mes d'agost, té una durada de 48 mesos, estant finançat per fons europeus dins del VII Programa Marco. El Consorci ho formen un total de 16 entitats entre centres tecnològics, universitats i empreses´, coordinades per Aimplas, del que també formen part altres socis espanyols com la Universitat de Cantàbria i l'empresa Green Source SA.

L'objectiu del projecte és el desenvolupament d'un nou procés d'obtenció de bioplásticos més ecològic i més econòmic que els existents. En aquest cas els biopolímers PHB (polihidroxibutirato) i PBS (polibutileno succinato) s'obtindran a partir dels residus de la fabricació de cel·lulosa d'alta qualitat, de manera que a més s'aprofitarà un subroducto que s'emprava per exemple en l'elaboració de pinsos per a animals i com a additius conglomerantes en la fabricació del formigó.

Imagen
El procés d'obtenció del bioplástico de PHB i PBS que es va a desenvolupar a través del projecte Brigit ja constitueix una innovació respecte als processos existents. Amb la tecnologia que s'utilitzarà s'estalviaran passos de purificació del biopolímer, per la qual cosa d'una banda serà un procés més eficient i més rendible, i al mateix temps més ecològic. Segons M. Ángel Valera, coordinador del projecte “l'ocupació dels subproductes del procés de producció de la cel·lulosa com a font de sucres necessaris per realitzar el procés de fermentació dels microorganismes que produeixen el PHB i l'àcid succinico, permetrà una integració dels processos necessaris per a l'obtenció dels diferents biopolímers proposats en Brigit i per tant un estalvi en els costos de producció”.

Aimplas s'encarregarà de barrejar i modificar els dos biopolímers que s'obtinguin de la fermentació dels sucres de la cel·lulosa per aconseguir la producció d'un material innovador. Es tracta d'un bioplástico amb les propietats mecàniques i de resistència al foc que exigeix la indústria del transport però amb l'avantatge de ser totalment reciclable a diferència de les resines termostables que s'utilitzen actualment.

Després de dur a terme un procés d'extrusió amb aquest nou plàstic, es podran fabricar làmines reforçades amb fibres naturals de lli i cànem en substitució de l'habitual fibra de vidre. Les làmines de bioplástico, amb un nucli escumejat en el seu interior formaran els panells 3D que posteriorment s'instal·laran en camions i autobusos però que es podran aplicar també en trens, vaixells, furgonetes i altres mitjans de transport de mercaderies i persones.

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

  • Loroch TWIN 860

    Loroch TWIN 860

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    14/10/2024

  • Newsletter Metal

    10/10/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadridAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoFundación Ficoba

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis