Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Los clientes de Manual Guide alaban la facilidad del CNC
La programació d'aquest producte de GE Fanuc és molt senzilla

Els clients de Manual Guide lloen la facilitat del CNC

01/06/2005
Manual Guid'i és el programari de programació en taller per a tots els controls CNC actuals de GE Fanuc. Es pot utilitzar fàcilment in situ per a la programació de torns, màquines fresadores i màquines combinades. Ofereix nombroses funcions pràctiques, l'ús valoren els usuaris finals, tal com s'ha confirmat enun enquesta recent.
En la seva primera presentació, Manual Guide i va ser objecte de gran interès per part dels usuaris finals. Ara, aquesta interfície gràfica ha demostrat sobradamente els seus avantatges en la pràctica en diverses màquines eina. Ja sigui tornejat, fresat o mecanitzat combinat, l'estructura modular de Manual Guide i permet utilitzar-ho en totes les tecnologies. El mòdul de tornejat posa a disposició tots els cicles necessaris per a la programació d'una peça torneada. Aquests inclouen, entre unes altres, funcions com el desbastament i acabat, tornejat interior i exterior, refrentado, ranurado i cicles de tronzado, així com trepat. El mòdul de fresat ofereix funcions per desrebabado, fresat de contorns i ranurado, així com per a cicles de trepat i moltes més. Tots dos mòduls s'utilitzen per al mecanitzat combinat. Si es requereix, està disponible el denominat mòdul d'ajust, que consisteix en un conjunt de cicles per al mesurament d'eines i peces.
Bernd Gandra de Inga Tools està entusiasmat amb el simple maneig i la gran flexibilitat d'aquesta interfície d'usuari...
Bernd Gandra de Inga Tools està entusiasmat amb el simple maneig i la gran flexibilitat d'aquesta interfície d'usuari. La comanda per al seu següent màquina específica que estigui equipada amb Manual Guid'i.

Poden combinar diferents tipus de programació

Instruccions Guid'i ofereix nombroses opcions de programació diferents. Depenent dels requisits i capacitats individuals, l'usuari pot programar utilitzant diàlegs, DIN ISO o macros. A més, poden combinar els diferents mètodes. Aquesta àmplia selecció d'opcions ha cridat l'atenció de Werner Schnitker d'Hora (Holter Regelarmaturen), a Alemanya. Fa només unes setmanes que va començar a utilitzar un Biglia 650YS amb subcabezal. Hora és un fabricant d'accessoris per a centrals energètiques, així com de components per escalfadors / aire condicionat i ventilació. Werner Schnitker explica l'ús de la seva nova màquina: "Aquí a la meva àrea, els eixos es mecanitzen amb xaveta o amb secció quadrada. Fins ara, hem mecanitzat aquests eixos en dos cicles de treball: tornejat i fresat." Una de les raons que ens van portar a decidir-nos per la màquina Biglia va ser el fet que venia dotada del programari Instruccions Guid'i.lia va ser el fet que venia dotada del programari Manual Guid'i. "Per al tornejat i fresat en una sola màquina, és necessari un programari de programació que ens proporcioni un suport sòlid. Resulta especialment pràctic que es pugui utilitzar la programació DIN ISO, ja provada i mereixedora de confiança, juntament amb la programació a través de diàlegs. "

Els avantatges d'un únic programari de programació per tornejat i fresat tampoc han escapat a l'atenció de Norbert Rodigo, que opera un taller de mecanitzat mecànic en Wettenberg, especialitzat en tornejat i fresat. Des del gener, té en funcionament una Gildemeister CTX400 C2 amb eines motoritzades, equipada amb un CNC de Fanuc i el programari Manual Guid'i. "Manual Guid'i és una gran ajuda, ja que la programació s'ha simplificat considerablement i em permet estalviar temps. Això és especialment notable en el fresat amb eines motoritzades."

Klaus Schlesak (dreta) i el seu empleat Harald Skraban valoren especialment la calculadora de perfils en Manual Guid'i...
Klaus Schlesak (dreta) i el seu empleat Harald Skraban valoren especialment la calculadora de perfils en Manual Guid'i. Poden utilitzar-la per determinar punts d'intersecció complexos. Image: Webre

El converter converteix tots els programes al codi DIN ISO

Frank Würzinger, director gerent de Würzinger CNC-Frästechnik, a Velbert, que compta amb set empleats per al seu treball en el camp de l'enginyeria mecànica, així com en la construcció de dispositius i eines, ha posat també grans expectatives en la seva inversió: des novembre del passat any treballa amb un centre de mecanitzat DMG DMC 63V, que està equipat amb Manual Guid'i. La seva experiència ha estat excel·lent. Considera que els principals beneficis del programari radiquen en els cicles i editors disponibles, que fan la programació molt més simple en nombrosos aspectes: "Començant pels cicles de ranurat, per als que necessito macros en la pròpia programació DIN ISO. També és molt útil la calculadora de perfils, per la qual puc descriure perfils exteriors molt senzillament. I les funcions d'editor de textos, que són similars a un editor de textos de PC: puc utilitzar-les per copiar una línia de la programació i inserir-l'en un punt diferent. Igualment avantatjosa en el control amb Manual Guid'i és l'opció d'utilitzar i combinar diferents tipus de programació. Es disposa d'una utilitat per poder convertir els programes al codi DIN ISO després de finalitzar-los. "D'aquesta manera els programes poden executar-se en altres màquines.

Molts usuaris són entusiastes de l'editor de gràfics. Es pot utilitzar per programar directament contorns complexos en els nivells individuals per després produir al final un programa DIN ISO. Aquest editor es denomina també calculadora de perfils, ja que quan el programador necessita determinar punts d'intersecció complexos, pot fer-ho en aquest editor de perfils. Pot programar més o menys gràficament i tenir després les coordenades DIN apropiades al seu programa.

Klaus Schlesak, Director d'operacions de Webre Feinmechanik GmbH en Weidenberg, destaca també aquesta funció. Aquesta empresa treballa principalment com subcontractada realitzant treballs de tornejat, fresat i rectificat per empreses dels sectors de sistemes d'automatització i metges. El seu parc de màquines comprèn 35 màquines de CNC, gairebé totes elles equipades amb controls de Fanuc. Fa només unes setmanes, una Biglia 550Y va ser la primera que es va equipar amb Manual Guid'i. Klaus Schlesak, experimentat programador, explica què va conduir a l'empresa a realitzar aquesta inversió: "A l'abril, vaig visitar juntament amb els meus col·legues una exposició del distribuïdor de màquines Teamtec, en la qual Instruccions Guid'i va ser presentat per empleats de GE Fanuc. La màquina i el control amb aquesta interfície ens va impressionar de tal manera que vam decidir adquirir-lo. "

Els cicles i editors disponibles simplifiquen la programació als empleats de Frank Würzinger
Els cicles i editors disponibles simplifiquen la programació als empleats de Frank Würzinger.

La calculadora de perfils pot fins i tot processar funcions d'angle

La Biglia 550Y porta diverses setmanes en Webre i, segons comenta Klaus Schlesak, ha superat totes les expectatives: "A l'àrea de perfilat, per exemple, vaig comprendre ràpidament el procediment de programació i vaig poder fer canvis. Sovint passa que rebem un gràfic de construcció mal dibuixat, a partir del qual hem de calcular manualment, sense Instruccions Guid'i, moltes transicions i punts d'intersecció, utilitzant funcions d'angle, etc., abans de realitzar el tornejat. Manual Guid'i fa aquest treball per nosaltres. El programari permet pràcticament la construcció d'un component en el control. " El seu entusiasme per aquest programari continua: actualment s'estan duent a terme negociacions per a una Biglia més petita, que també disposarà del control de Fanuc amb Manual Guid'i.

Des febrer hi ha una Biglia 1200Y amb Manual Guid'i al taller de mecanitzat mecànic de la planta de fosa d'acer i metall d'alienació a Albbruck. Amb aproximadament 100 empleats, l'empresa produeix fosa complexa gris, dúctil i d'alumini en sorra, amb nuclis tenaços, per empreses en les indústries de maquinària i de vehicles, per a motors dièsel per a vaixells, sistemes de transmissió, motors, turbines i molt més. Thorsten Betz, Cap de Mecanitzat Mecànic, explica la seva elecció: "Amb aquesta màquina Biglia i Manual Guid'i hem trobat la solució ideal. Atès que no disposem de cap espai de programació extern, necessitem un sistema de programació directament a la màquina. El Manual Guid'i no va atreure per la seva clara estructura. D'aquesta manera ens vam decidir per ell, tot i que mai abans havíem tingut un control de GE Fanuc en els nostres tallers. " Una decisió que mai ha lamentat: "La màquina funciona de meravella amb aquest control."

Imagen

Ràpid aprenentatge gràcies a menús de fàcil maneig

Amb Manual Guid'i, els usuaris poden emprendre tasques simples de mecanitzat, com ara desbast i acabat, en el control sense necessitat d'un prolongat aprenentatge. Thorsten Betz concreta sobre això: "En principi, només necessitem un curs de formació de tres dies amb el control per poder utilitzar-lo correctament. Després de treballar de manera continuada amb Manual Guid'i durant dues o tres setmanes, s'és capaç de realitzar tot, sempre que es tingui una mica d'experiència en el tornejat. " A més de la senzillesa de maneig, Thorsten Betz està especialment satisfet amb les opcions de visualització de gràfics: "Es poden observar les seccions transversals del component, rotar-lo i girar-lo, per tal de veure tots els detalls. En cas que pogués produir-se algun problema, el control mostraria missatges d'error. "

El simple maneig de Manual Guid'i convenç també a Bernd Gandra, director gerent de Inga Tools, empresa subcontractada per peces i dispositius d'eines, i situada a Braunschweig. Durant aproximadament sis mesos, una TC 82MC amb el CNC 21iTB de GE Fanuc i Manual Guid'i ha estat instal·lada en aquest taller de mecanitzat. Aquesta màquina de tornejat de CNC amb eines motoritzades va ser recomanada a Bernd Gandra per col·legues. "Quan em van presentar la màquina, la seva estructura i control, especialment la seva presentació en pantalla, aquesta va satisfer exactament les meves expectatives. Fent cas de l'experiència adquirida, vam decidir adquirir una altra màquina amb el mateix control."

El que Bernd Gandra s'aprecia especialment en Manual Guid'i és la flexibilitat del programari. Parts de la programació es poden copiar en l'editor; existint l'opció d'escriure i guardar els subprogrames propis, i inserir-segons es requereixi en nous programes. "Això estalvia temps de programació," explica Bernd Gandra. "Manual Guid'i és a més molt fàcil de manejar. Encara que mai abans havíem programat controls de Fanuc, ens familiaritzem amb el control en un curt espai de temps. Això es deu al fet que està estructurat utilitzant la programació estàndard DIN i té una estructura de menús de fàcil maneig. "

Empreses o entitats relacionades

DMG Mori Ibérica, S.L.U.
FANUC Iberia, S.L.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    30/07/2024

  • Newsletter Metal

    29/07/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsEasyfairs Iberia - MetalMadridAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis