Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Qualimetrics debutó en la Feria de Valencia

Qualimetrics va debutar en la Fira de València

Redacció MU01/06/2005

En 3.000 metres quadrats i de forma adjacent al saló Protodesign, la primera edició de Qualimetrics, Fira d'a Qualitat, Calibratge, Metrologia i Instrumentació, va debutar del 4 al 6 de maig a la Fira de València. Aquesta primera edició va comptar amb la participació de 35 expositors dels sectors de qualitat i metrologia pel que fa a maquinària (bàscules, termòmetres, instruments de mesura, etc) i serveis relacionats com consultoria, certificació i calibratge.

Imagen
De forma paral·lela al certamen, el nou saló va celebrar les I jornades tècniques Qualimetrics que van tractar aspectes dels sectors agroalimentaris i de la construcció, entre altres.

La primera jornada tècnica disseccionar la nova normativa sobre la traçabilitat alimentària, el segon dia va ser dedicat a la "metodologia i eines avançades per a la planificació i millora".

Durant l'últim dia de Qualimetrics 2005 van tenir lloc dues intervencions sota el lema "l'experiència i bones pràctiques de sectors avantguardistes en qualitat, com el d'automoció i aeronàutica, aplicables a altres sectors".

Ambdues ponències es van situar en el marc de les jornades tècniques que el certamen va organitzar per a aquells professionals que van desenvolupar la seva activitat en els sectors industrials i comercials relacionades amb la temàtica de la fira. La qualitat, calibratge, metrologia i instrumentació.

En primer lloc, José Luis Ortiz de EADS-CASA, va dissertar al voltant de la "gestió metrològica i el sector aeroespacial". Aquesta ponència va tractar d'exposar el model de gestió metrològica que està seguint en el context normatiu que li és aplicable, i intentant aclarir alguns conceptes relacionats amb les activitats tècniques i de gestió metrològica que intervenen en aquests processos.

En aquest sentit, un dels aspectes a tenir en compte amb les especials consideracions a observar en la implantació i manteniment d'un sistema de gestió de les mesures en aquest sector, a causa dels requeriments d'es normatives i regulacions que són d'aplicació.

Després d'aquesta intervenció, Juan Carlos Fernández, director general d'Swag SL, participarà amb una ponència titulada "sistemes avançats de qualitat: els èxits dels grans abast de les pimes".

En la seva xerrada va explicar com el desconeixement tecnològic i un cert grau de prejudicis impedeix que els sistemes de qualitat que utilitzen les grans empreses s'implantin en les pimes, així com de quina manera evolucionaran els sectors industrials cap a l'era de la intel·ligència.

Empreses com Trimek que va mostrar la seva màquina pont Spark i els sensors sense contacte d'alta velocitat per CMM de DATAPIXEL i associacions com Aimplas, Aido (Associació Industrial d'Òptica) o l'Associació Espanyola per a la Qualitat i instituts com el de tecnologia elèctrica o l'Institut Nacional de Tècnica AERO, van participar en el debut del saló.

Entre les novetats que es van poder veure en Qualimetrics destacar:

Telstar, sistemes d'espectròmetre de masses varien

A l'estand Laboratori de Calibració de Telstar Industrial Qualimetrics 2005 els visitants professionals van poder s'observa un sistema d'espectròmetre de masses Vària, amb una fugida d'He calibrada, un sistema de buit amb dos sondes MKS Baratron i diversos models de comptadors de partícules en Aire Climet.

Aquests equips ofereixen els següents serveis de calibratge: calibratge de comptadors de partícules en aire (marques: Climet, Methone, Royce, etc), calibratge de fuites d'He per detectors de fuites (marques: Alcatel, Leybold, VTI, etc) i calibratge vacúmetros (marques, MKS, Leybold, Alcatel, Balzers, Edwards, etc)

Imagen

Bancs de mesura i calibratge SIP

Isocontrol incorpora al seu programa de distribució d'equips de metrologia dimensional i assaigs, els bancs SIP. Són màquines de mesura d'una coordenada, per al control d'estris, instruments de mitjana i altres dispositius amb la menor incertesa destinats al sector de la investigació i de producció industrial. Els principals criteris seguits en la seva fabricació són: precisió, productivitat, fàcil maneig i baix cost de manteniment.

Mettler Toledo

Mettler Toledo ha llançat una nova balança analítica. Gràcies a les sinergies de tres innovacions, SmartSens, SmartGrid i SmartScreen, ofereix rendiments de pesada sense precedents i estableix un nou estàndard pel que fa a persona, mostreig i seguretat de dades.

A més, ha anunciat el llançament de les noves sèries de mesuradors portàtils de pH, concentració d'ions, conductivitat i oxigen dissolt d'un sol canal SevenGo. També va donar a conèixer la sèrie 4, una solució per optimitzar els processos de pesada.

Imagen

Mesuraments de grans peces en el LOMG

El LOMG (Laboratori Oficial de Metrologia de Galícia) disposa d'una màquina de mesurar per coordenades (MMC) de la major precisió en condicions de laboratori amb un camp de mesura de 1100 x 2000 x 1000 mm, la més gran en un sol eix instal a Espanya.

A més, dins del camp de les MMC, el LOMG ha signat un acord de col·laboració amb Hexagon Metrology, SA en matèria de manteniment i calibratge de l'MCC, el que converteix el LOMG en el seu soci tecnològic per a Galícia i Astúries, en un primer moment. Mitjançant aquest acord, el LOMG amplia els seus serveis de calibratge, oferint a més, el manteniment dels equips. Les MMC són presents en el control de la producció de sectors tan importants de la indústria com l'automoció, tant de subministradors com d'assembladors, fabricants de components mecànics, fabricants de peces de plàstic, i el sector aeronàutic, entre d'altres.

A més el LOMG fa altres serveis tecnològics com assaigs industrials (assaigs en cambra de boira i salina, assajos en màquina de força: tracció i compressió i assaigs de productes), innovació i tecnologia (implantació de plans de calibratge en la indústria, organització de serveis de metrologia i gestió integral de les necessitats de calibratge de cada empresa, estudi dels mitjans i mesura disponibles i la seva idoneïtat respecte al procés productiu i formació de grups de treball) i formació, programes presencials que inclouen pràctiques en els diferents laboratoris.

Grup Infonis

CT2000 és un sistema de gestió integrada per a sistemes de qualitat, medi ambient i prevenció, desenvolupat per Telecon Ibèrica, empresa del Grup Infonis, multinacional espanyola especialitzada en solucions CRM i SFA. Es tracta d'un mòdul que permet realitzar avaluacions periòdiques del sistema, mitjançant l'estudi de les no conformitats, incidències, reclamacions i resultats dels Indicadors de qualitat d'un departament en concret. CT2000 està dissenyat per automatitzar les accions requerides per les normes de qualitat més usuals.

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico
Hexagon Manufacturing Intelligence
Societat Valenciana Fira València, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    30/07/2024

  • Newsletter Metal

    29/07/2024

Enllaços destacats

Aspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoEasyfairs Iberia - MetalMadridNebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine Tools

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis