Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a John Deere asegura la calidad de sus productos
Ha instal lat una màquina Dea a la seva planta de Getafe

John Deere assegura la qualitat dels seus productes

01/06/2005

Hexagon Metrology S.A. ha culminat recentment la instal·lació d'una màquina tridimensional model Global 7/10/5 fabricada per Dea, i que forma part d'un ampli projecte realitzat a la factoria de John Deere a Getafe (Madrid).

John Deere és una empresa multinacional que es dedica a la fabricació de maquinària i vehicles per al treball en l'agricultura amb centres de producció en els cinc continents. John Deere Ibèrica disposa a Getafe (Madrid) d'una factoria per a la producció de components d'alta qualitat que són exportats a altres factories de la companyia. Gràcies a l'important volum d'aquestes exportacions, John Deere Ibèrica figura entre les primeres empreses exportadores d'Espanya.

La instal·lació de la Global Image s'ha dut a terme en la línia de fabricació de carcasses per recol i es complementa amb un sistema automàtic d'alimentació de peces i una cabina climatitzada. La màquina tridimensional va equipada amb un capçal PH5 i 4 palpadors TP2 amb una configuració específica per a les peces a mesurar. El sistema funciona amb el programari de mesurament PCDMIS PRO al qual Hexagon Metrology SA ha afegit alguns programaris específics dissenyats a mida del client, així com els programes de mesura de les peces que ha desenvolupat també Hexagon Metrology.

Un dels aspectes més destacats és el sistema de transport de palets per l'alimentació de la màquina de mesurar per coordenades (MMC - construït per la central d'Hexagon Metrology al Regne Unit) construït en alumini i que mitjançant una estructura de rails garanteix la repetibilitat pel que fa a orientació i posició de les peces a mesurar, i suportant els esforços de càrrega i descàrrega del robot.

La cabina que acull la MMC està climatitzada per garantir una temperatura estàndard i compta amb una porta automàtica per on entren les peces a mesurar.

Aquest projecte ha estat desenvolupat sota el sistema "claus en mà" per Hexagon Metrology SA Sens dubte és un bon exemple de la coordinació existent entre les diferents fàbriques del Grup Hexagon Metrology. La MMC ha estat fabricada a la fàbrica de DEA a Itàlia, en Hexagon Metrology UK han fabricat la cabina i el sistema de transport. A Barcelona s'ha coordinat i supervisat tota l'operativa, s'ha fabricat l'estri de posicionament de les peces, s'han dissenyat les aplicacions especials i els programes de mesura, i s'ha executat la instal lació de tot el conjunt.

Funcionament general del sistema

L'operari posiciona les carcasses provinents de fosa en unes cintes d'alimentació. El robot agafa les peces d'aquestes cintes, i les carrega al centre de mecanitzat, que forma automàtica mecanitza les peces. Un cop acabat aquest cicle el robot descarrega la peça i la diposita a la rentadora, que eliminarà els encenalls i, després un assecat (que té la doble funció d'assecar i temperar les peces), el robot les diposita en l'estri que la introduirà en la MMC.

Quan la peça està carregada i el robot ha sortit de la zona d'interferència, la peça entra a la MMC i, després d'un temps de refredament, s'inicia automàticament el cicle de mesura. En finalitzar s'informa mitjançant senyals al robot del resultat del mesurament, en funció de les toleràncies establertes.

El sistema fabrica dos tipus de peces que són diferents entre si. El robot informa, en el moment de col·locar la peça en l'estri de càrrega, de quin tipus de peça es tracta mitjançant senyals elèctrics.

Les peces es poden controlar mitjançant dos programes de mesura diferents cadascuna. Un programa mesura una sèrie de cotes més importants. L'altre programa realitza un mesurament de totes les cotes mecanitzades de la màquina.

El sistema ofereix els resultats de diferents formes, una sortida gràfica en cantonada indicant de forma clara a l'operari les dimensions reals de la peça, una sortida de text que s'emmagatzema a la xarxa interna per a futures consultes, i una sortida de text a mida del client per a usar en un programa estadístic propi, també a la xarxa del client.

En aquest moment, la peça surt de la màquina i s'informa al robot que la peça es pot descarregar. El robot va, descarrega la peça, que tindrà una destinació o un altre en funció del resultat del mesurament.

El sistema mesura el 100 per cent de la producció i està connectat al sistema de palets mitjançant senyals elèctrics. Aquests senyals arriben a parar la producció en funció del resultat dels mesuraments. És el primer sistema d'aquestes característiques que Hexagon Metrology SA · l'a Espanya.

Empreses o entitats relacionades

Hexagon Manufacturing Intelligence

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    30/07/2024

  • Newsletter Metal

    29/07/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsEasyfairs Iberia - MetalMadridAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis