Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El brazo Faro abre posibilidades inesperadas en Talleres Megama

El braç Far obre possibilitats inesperades en Tallers Megaman

Redacció MU01/06/2005

"En descobrir el braç Far Arm a la fira de Bilbao el 2004 no dubtem ni un moment que es tractava d'una eina imprescindible per a nosaltres. Des del moment en què vam disposar d'ell, peces que fins ara no ens atrevíem ni a oferir per la seva complexitat han passat a ser possibles de construir. "Així s'expressa l'empresa de Badalona Tallers Megaman. Comptem seva experiència.

Imagen
Tallers Megaman situada a Badalona, és una empresa de 20 treballadors amb 45 anys d'existència dedicada al disseny i la fabricació de peces i conjunts bàsicament per a la maquinària específica del sector farmacèutic. Entre els seus treballs habituals es troba haver de fabricar peces de recanvi d'acord amb peces ja existents sense disposar del pla corresponent, tenint doncs que esbrinar dimensions i formes que sovint s'han vist alterades per desgasts o trencaments. No obstant Tallers Megaman també construeix peces de nou disseny, comptant per això amb una oficina tècnica amb tres persones especialitzades, i el suport del programa de CAD Solid Edge. Formats per emblistat per a totes les màquines del mercat, punxons de comprimir, codificadors de lot i caducitat, estrelles de transport, formats per màquines omplidores de tubs, agulles d'ompliment de flascons i un llarg etc.

Marc Esquiva García, Cap de Producció de Tallers Megaman, explica la decisió per l'adquisició d'un braç Far Titanium 1,2 i les aplicacions més comunes dins de Tallers Megaman.

Decisió per Far

"L'ús de grans quantitats de temps en el disseny de peces de difícil còpia i gran responsabilitat mecànica era un tema de constant preocupació per a nosaltres, ja que retardava en gran mesura el ritme normal de treball, acumulant retards en tot el nostre procés productiu. En descobrir el braç Far Arm a la fira de Bilbao el 2004 no dubtem ni un moment que es tractava d'una eina imprescindible per a nosaltres. Juntament amb Far, es van analitzar dos productes de la competència, un disseny semblant i una taula tridimensional. Encara que el preu inicial de Faro era superior a les altres dues opcions, el resultat de les proves fetes al nostre taller i amb peces reals no va donar cap mena de dubte, la flexibilitat i compatibilitat amb Solid Edge del braç Far i CAM2 Measure s'adaptava molt millor a les nostres necessitats. I des del moment en què vam disposar d'ell, peces que fins ara no ens atrevíem ni a oferir per la seva complexitat han passat a ser possibles de construir. "

Aplicacions més comunes del braç Titanium 1,2 a Tallers Megaman

En aquesta empresa de Badalona les aplicacions més habituals amb el braç esmentat són les següents:
  • Còpia i construcció de tot tipus de lleves. Tenint especial importància en aquelles de doble recorregut, on hi ha una relació indestructible entre tots dos, i per tant les posicions relatives de totes les operacions són bàsiques.
  • Còpia i construcció de peces fetes per fosa o injecció, dissenyades originalment per ser construïdes amb motlles i en llargues sèries, i que per diversos motius no és possible o rendible construir pel mateix procediment. Aquestes peces són al sector de Tallers Megame: repartidors i plats distribuïdors de pols per a premses de comprimir, etc.
  • En reparacions de maquinària, la verificació de les dimensions relatives de tots els elements en el seu conjunt és de gran importància per a poder fabricar les peces necessàries coneixent amb certesa les dimensions crucials: mesures entrecentros d'eixos, diàmetres primitius, posició d'elements de fixació, etc.
  • Multitud de peces de formes corbes que fins al dia d'avui precisaven del mètode de prova i error per ser correctament copiades. La realització de plantilles i verificació de la peça, una i altra vegada fins a aconseguir una aproximació acceptable és de tots coneguda. Amb la incorporació del braç FARO Arm als instruments de mesura, s'han acabat les pèrdues de temps en aquest sentit, com peces poden ser: baranes de transport en màquines omplidores de flascons, sectors de transport d'ampolles, fulles de tall de formes no habituals, etc.
  • Verificació i control de peces, construïdes o no per Tallers Megaman. Des de la incorporació del braç a l'oficina tècnica han sorgit treballs que fins al dia d'avui no es podien oferir als seus clients com ara la verificació d'elements que per diversos motius cal valorar dimensionalment: valoració numèrica de desgasts o deficiències en la construcció són ara molt més fàcils de comprovar.

Sensació experimentada amb Far

"Disposar de Faro, juntament al fet de la total portabilitat dels arxius generats a Solid Edge de forma directa i sense conversions, ha significat per a nosaltres una tranquilitat que fins ara no teníem.

Actualment podem afirmar que podem construir qualsevol peça de la nostra especialitat que ens demanin ", comenta Marc Esquiva. "Al mateix temps estalviem temps amb l'ús del braç Far.

Aquest varia en funció de la peça que s'ha de mesurar. Com que es tracta en majoria de peces úniques que fabriquem se'ns fa a nosaltres mateixos difícil de valorar el temps que vam guanyar. No obstant això serveixi el següent exemple: el disseny d'una lleva de doble recorregut va ocupar a la nostra oficina tècnica 26 hores de treball, sense tenir mai l'absoluta garantia fins al moment del seu muntatge en màquina que no hi hauria errors imprevistos. Actualment lleves similars s'han dibuixat en poc més de 3 hores, tenint la tranquilitat de que no hi haurà errors de disseny. "

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    12/09/2024

  • Newsletter Metal

    10/09/2024

Enllaços destacats

Industry LIVEFundación FicobaAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoEasyfairs Iberia - MetalMadridNebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine Tools

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis