Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Jordi Edo Abella, director gerente de Hexagon Metrology, S.A.

Entrevista a Jordi Edo Abella, director gerent de Hexagon Metrology, SA

01/06/2005

"El programari, tot i ser l'element menys vistós, és la clau del negoci"

Jordi Edo, director gerent de Hexagon Metrology, SA
Jordi Edo, director gerent de Hexagon Metrology, SA

Com és el panorama de la metrologia a Espanya?

La introducció dels nostres equips de mesura en les fàbriques de producció introdueix de forma dràstica la filosofia de la qualitat en la producció. La qualitat de la màquina de mesurar farà estendre la qualitat del producte final cap a la qualitat capaç de controlar per la màquina, actuarà de forma semblant a una banda elàstica on el punt de referència és la qualitat i la capacitat de la màquina. Crec, de tot cor, que no hi ha millor inversió per a una empresa amb visió de futur.

La major part dels treballs de metrologia, els porta a terme la mateixa empresa o es solen subcontractar?

La gran majoria de les empreses tenen internalitzats els processos de metrologia, això ofereix l'avantatge de disposar de feedback immediat. De tota manera Espanya se situa a la cua pel que fa a empreses de serveis de metrologia. En els últims anys han aparegut diverses empreses que realitzen aquest servei. Nosaltres mateixos, en Hexagon Metrology SA, hem creat estructures tant a Madrid, com a Barcelona i al País Basc. Però el nivell de la demanda, tot i haver crescut, no la fet al mateix nivell que l'oferta.

Què busca el client quan adquireix una màquina de mesurament marca Dea d'Hexagon Metrology, SA?

La marca Dea és sens dubte un sinònim de qualitat i prestigi. Des de fa més de 40 anys Dea ha estat una signatura innovadora que ha anat optimitzant constantment els seus productes. El resultat és un estil de fer les coses on per sobre de tot prevalen aspectes com la precisió, la velocitat, la fiabilitat, i també el disseny. De la mateixa manera oferir un servei d'alta professionalitat és també condició indispensable En les ocasions en què Dea ha pretès sortir d'aquesta línia estratègica i crear algun producte on el principal valor fora el baix cost, i no la qualitat i les prestacions, ha resultat ser un fracàs. En Dea només sabem fer màquines de bona qualitat i màximes prestacions.

Quin és el vostre producte més demanat?

Les màquines tridimensionals de pont de la sèrie Global són sense cap dubte el producte de major demanda en el nostre mercat. La línia Global destaca per la seva alta precisió, la seva alta productivitat (que en molts casos arriba al doble d'equips similars) i uns preus competitius. En qualsevol cas, cal destacar que Hexagon Metrology posseeix el portafoli més ampli de tot el mercat del sector, oferint els productes de marques líders en prestigi i prestacions com Dea, Leitz, CE Johansson, Brown & Sharpe, Romer i Wilcox. Des màquines de sobretaula, fins màquines Gantry de 20 mts x 6 mts x 3 mts per a usos aeroespacials. Des màquines amb precisió per a usos industrials, fins a màquines de laboratori amb precisions per sota de les 0,6 um. Màquines de braç articulat, braços horitzontals de mesura, màquines tipus gantry de Dea i Leitz, màquines de pont, per a laboratori, per a taller, etc. En definitiva, la més completa oferta en metrologia.

Són màquines per a grans empreses o qualsevol empresa pot rendibilitzar la compra no només en el sector de l'aeronàutica?

Les tridimensionals són màquines adequades per a aquelles empreses on la qualitat està considerada, bé com una condició sine-qua-non, bé com un valor afegit al producte, o bé com un valor estratègic de futur. És evident que difícilment podem ja diferenciar per costos baixos, la qualitat i el fer bé les coses encara poden ser una arma estratègica de diferenciació. Les nostres màquines representen una aposta ferma cap a aquesta estratègia.

El canvi de denominació social a Hexagon Metrology, quins canvis ha aportat a la companyia?

Amb la posada en marxa d'Hexagon Metrology, des de la filial per a Espanya i Portugal, ara disposem de la gamma més àmplia de Màquines de Mesura per Coordenades del mercat (Dea, Brown & Sharpe, Leitz, CE Johansson, Romer) i també disposem del millor programari, PC-DMIS, també propi de Hexagon Metrology. D'aquesta manera tenim tot el procés completament integrat. L'empresa és totalment responsable del sistema que subministra, amb capacitat pròpia per innovar i per a solucionar qualsevol problema, el que garanteix una continuïtat en el temps. Per tant tenim a disposició del client una oferta de productes màxima.

A tot això podem afegir que Hexagon Metrology SA, no és cap distribuïdor o revenedor, és la pròpia empresa amb la qual tracta el client directament. Hexagon pretén oferir sistemes complets clau en mà amb total responsabilitat i màxima qualitat i garantia.

En Hexagon ja tenim experiència pel que fa a canvis de nom es refereix. El temps inexorablement va fent la seva funció. Internament es viu amb total normalitat. Cap dels nostres valors ha canviat, seguim volent ser una empresa de serveis excel·lents on la satisfacció del client i el poder-li donar valor afegit és la nostra principal obsessió. Aquests valors ens han mantingut en el mercat des de fa ja més de 20 anys a Espanya. Comptem amb un parc que ronda les 1.400 màquines, disposem d'una plantilla de 28 persones, la gran majoria personal tècnic. I l'esforç i treball d'aquests anys ens ha situat com a líders del mercat.

Quina valoració pot fer de la fira Control 2005. En general, S'han vist moltes novetats? ¿Quin producte ha protagonitzat la fira?

Pel que fa a màquines és evident que cada vegada hi ha una major diversificació del mercat, cada vegada hi ha varietats més adequades per a cada aplicació específica en termes de precisió, portabilitat, velocitat, ambient de treball, etc.

Pel que fa a sensors es refereix, també s'han vist novetats importants de tot tipus, i cada vegada més comuns els sensors làser i de visió. La clau va estar en com integrar totes aquestes tecnologies amb el programari, que és un element clau.

El programari, tot i ser l'element menys vistós, segueix sent la clau de tot aquest negoci. En aquest sentit des de fa algun temps Hexagon continua amb la seva filosofia EMS (Enterprise Metrology Solution) a partir del nucli de PC-DMIS, expandint les seves capacitats cap a les màquines-eina i les màquines per visió. Integrant tota la gamma de sensors i capçals làser i les càmeres per visió. I també desenvolupant mòduls com el nou Inspection Planner, que permet estalvis en temps de programació que poden ser de fins a dos terços, una novetat de la qual es va a sentir parlar molt en els propers temps.

Empreses o entitats relacionades

Hexagon Manufacturing Intelligence

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    12/09/2024

  • Newsletter Metal

    10/09/2024

Enllaços destacats

Aspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoFundación FicobaNebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsEasyfairs Iberia - MetalMadridIndustry LIVE

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis