Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La feria Control, cita ineludible para el sector de la metrología y calidad
Xifra rècord de participació i visitants

La fira Control, cita ineludible per al sector de la metrologia i qualitat

01/06/2005
La dinovena i major edició de la fira Control, Fira Internacional d'Assegurament de la Qualitat, va reunir del 26 al 28 d'abril al recinte firal de Sinheim (Alemanya) a 883 companyies, entre les quals hi havia les firmes més importants de metrologia de tot el món. Els 22.612 visitants professionals van poder veure de primera mà i durant els quatre dies de fira les últimes tecnologies, desenvolupaments i processos de la indústria del control de qualitat. Una major participació de visitants i expositors així com una major qualitat de productes presentats van marcar l'edició de 2005.
Distribuïdors de productes, tecnologies, sistemes i serveis es van donar cita al recinte Sinsheim Exhibition Centre de Sinsheim (Alemanya) per conèixer les tendències del sector a la fira més important d'Europa en metrologia dimensional des de la seva creació el 1988. Primeres marques d'aquesta indústria de nombrosos països com el Japó, Corea i Brasil, institucions i companyies de la indústria de l'automoció de la Xina, l'Índia i Estat Units, van mostrar al mercat alemany i estranger els seus últims desenvolupaments i van mostrar la internacionalització del certamen, que ha batut rècord de visitants d'altres països i de participació.

Els prop de 20.000 visitants professionals que van assistir a la fira van tenir l'oportunitat de participar en el fòrum, demostracions, presentacions i seminaris de cada producte. El programa va incloure una sèrie de seminaris organitzats per DGQ (German Society for Quality Assurance) i TQU (Association of Steinbeis Transfer Centres for Business Quality), que van reunir a visitants internacionals.

Imagen

Tecnologia de mesura sense contacte

Una de les novetats de la recent clausurada edició, va ser l'exposició dedicada a la tecnologia de mesura sense contacte, on es van tractar conceptes d'enginyeria i les característiques i limitacions a les noves possibilitats de mesura.

El tema principal d'aquesta jornada va ser de gran interès per al desenvolupament de la producció. L'adherència exacta a les dimensions geomètriques desentela un paper fonamental és la garantia de qualitat. Així mateix, les mesures es poden realitzar mil vegades més ràpids amb tecnològica sense contacte, òptica. A més de l'estalvi de costos que suposa aquesta tecnologia, permet també un ampli rang d'aplicacions.

Segons la ponència impartida pel doctor Norbert Bauer, coordinador de Fraunhofer-Allianz AVISION, el paper de l'electrònica és fonamental en el camp del mesurament sense contacte.

L'aparició al mercat de nous sensors i ordinadors més ràpids i sobretot potents, permet el desenvolupament de nous productes i conceptes. Per aquest motiu, va assegurar el doctor, el consell consultor del certamen va apostar per incloure en el programa una jornada especial per a la mesura sense contacte.

Segons Bauer, els processos de digitalització funcionen 200 vegades més ràpid i suposen la tercera part de la inversió de les màquines de mesura mecànica. Gràcies a la reducció de costos i temps, el mesurament tridimensional ja s'empra en el cent per cent dels processos d'inspecció de nombroses aplicacions.

No obstant això, la termografia i els sistemes d'inspecció per raigs X també s'inclouen en el camp de la tecnologia de mesura sense contacte.

Com un mètode d'alta fiabilitat, la tecnologia de mesura sense contacte s'està tornant més significativa en general. Un estudi de mercat desenvolupat per Fraunhofer-Vision ha revelat que el percentatge d'usuaris de tecnologia de mesurament tridimensional ha augmentat del 25 al 31 per cent en el sector de l'automoció entre 1999 i 2003. El 29 per cent d'usuaris de tecnologia de mesurament tridimensional preveu invertir en aquesta tecnologia en un futur proper.

"A Alemanya estem actualment immersos en una discussió emocional respecte on ens trobem en aquest moment i quines adreces hem de prendre per mantenir i expandir el nostre paper principal entre els països de major tecnologia en l'era de la globalització. L'alta qualitat, que és la marca dels productes alemanys, és encara un dels avantatges competitius del nostre país. I la qualitat juga un paper cada vegada més important. Les demandes d'una producció més ràpida i barata són àmplies, però no el cost dels requeriments de qualitat del client ".

En el marc dels conceptes Defecte-zero, la tecnologia de mesura sense contacte jugarà un paper fonamental en un futur. No obstant això, com a resultat dels diferents modes d'operació davant de mètodes de mesura mecànics, ia causa d'una manca d'experiència amb diverses aplicacions, els usuaris potencials continuen expressant reserves i incertesa.

Sistemes mòbils de mesura, escàners, sensors òptics, programes programari, de bases de dades, sistemes de verificació, braços, codificadors de desplaçament de longitud i angle, màquines de mesura, equips especials i mòduls de mesura i bancs de proves, fins a màquines i dispositius de testeig de materials, o programari de sistemes de qualitat controlats per ordinador van ser són algunes de les novetats i productes que es van poder veure a la fira.

A continuació detallem algunes novetats que es van presentar en Control:

Algunes novetats d'aquesta edició

La Unitat metrològica de Innovalia, formada per Datapixel, enginyeria de sistemes d'inspecció, metrologia sense contacte i digitalització, Trimek, enginyeria de sistemes metrològics, i Unimetrik, companyia de serveis metrològics, així com Sick van estar presents en el certamen.

Unimetrik

Unimetrik del grup Innovalia va donar a conèixer al mercat alemany i d'altres països, la seva màquina TetraCheck, sistema de verificació de màquines de mesura i màquines eina (MMCs), amb el qual els usuaris poden verificar de forma senzilla i ràpida la precisió de la seva màquina MMC.

El TetraCheck requereix de menys de 10 minuts per un mesurament en una MMC, i el seu objectiu és popularitzar la filosofia del "revisió diari", que suposa facilitar l'anàlisi freqüent de les màquines, reduint al mínim el temps d'execució. Això es realitza gràcies al mesurament espacial d'únicament 4 boles, que, tanmateix, són suficients per aportar la màxima informació.

Datapixel

Imagen
Entre altres productes, Datapixel va mostrar el seu sensor sense contacte Optiscan H-Class/HR d'alta resolució per a MMC. El sensor sense contacte d'alta precisió Optiscan H-Class/HR per MMC, dissenyat per Datapixel, està indicat per a aplicacions de mesurament i inspecció que requereixin d'una gran precisió.

Ideat per peces metàl·liques, de plàstic, electròniques i materials no rígids, la seva alta resolució permet una major precisió a l'hora de mesurar. A més, ofereix una elevada productivitat en el procés de mesurament.

Es tracta de la millor solució en mesura sense contacte per mesurar d'una manera precisa amb MMC. Garanteix una total compatibilitat amb Renishaw PH10, és compatible amb cable Renishaw Multiwire i amb el rack de canvi automàtic ACR Renishaw. A més, el paquet H-Class/HR conté un sensor òptic Optiscan HR-1015-L, una unitat de control Optiscan HCU-1000, un conjunt de cables per CMM, el programari Optiscan Capture, el manual d'usuari i una esfera de calibratge .

Trimek

Imagen
També del grup Innovalia, Trimek presentar les seves màquines de pont per dissenyar formats a mida. Les màquines de pont model Spark, de Trimek, estan pensades per dissenyar formats a mida.

Es fabriquen en diferents mides, i es pot dissenyar també formats a mida, i es caracteritzen per una construcció robusta i senzilla, unida a l'aplicació de les més avançades tecnologies.

Far Europe

Imagen
Especialitzada en sistemes de mesura 3D portàtils, Far anunciar l'adquisició de l'empresa iQvolution AG situada a Ludwigsburg, Alemanya.

Markus Eickhoff, Business Development Manager de Faro Europa, va explicar: "Amb l'adquisició d'iQvolution AG, Far surt del seu mercat tradicional del 'Computer Aided Manufacturing Measurement' (CAM2) i s'introdueix en el mercat més voluminós del 'Computer Aided Measurement'. Especialment en aquest àmbit, les possibilitats del mesurament 3D s'estan desenvolupant considerablement. A la fira presentem per primera vegada la nostra nova branca de productes. "

El 'phase-based' Làser Scanner d'iQvolution (procés basat en la calculació de fases) és 100 vegades més ràpid que els productes 'time-based' de la competència (procés basat en el càlcul de temps de vol). Actualment, el model 'phase-based' es focalitza en les aplicacions interiors. No obstant això, Faro preveu llançar al mercat un model per a preses exteriors abans de principis de 2006. Far planifica a més introduir en aquest mercat de fort creixement nous models atractius i fortament competitius de Làser Scanners tridimensionals diferenciats entre si pels seus preus i rendiments.

La demanda per Làser Scanner tridimensionals ha augmentat a causa d'altes despeses de planificació, atapeïts pressupostos, estrets calendaris i el desig de reduir els riscos lligats a projectes. Entre els usuaris dels productes d'iQvolution figuren empreses del sector de l'automòbil, del paper, de la petroquímica, del sector miner així com la policia americana FBI i instàncies jurídiques.

Amb la nova tecnologia d'iQvolution, Faro s'amplia no només la seva branca de productes, sinó que al mateix temps dóna un pas significatiu en el marc de la recerca de plusvàlua en l'àmbit de les tecnologies tridimensionals del mercat del mesurament. Amb l'adquisició d'iQvolution, Faro espera arribar a un creixement més alt i trobar noves tecnologies que enfortiran la posició de l'empresa en el mercat mundial i oferiran als clients solucions 3D innovadores.

Renishaw

Imagen
La fira Control va ser l'escenari de presentació del Renscan5, una nova tecnologia que permet assolir una alta precisió, velocitats ultra ràpides de mesura en cinc eixos en màquines de MMC. També es va mostrar el nou Revo, que utilitzarà la tecnologia és el primer d'una revolucionària família de capçal (head) i sistema probe de mesurament que redefinirà la indústria dels sistemes d'escaneig estàndard. La tecnologia Renscan5 estarà disponible amb el nou controlador universal MMC, UCC2, també presentat al certamen.

Leica Geosystems

Leica Geosystems va presentar a la Control una nova solució MMC per a qualsevol aplicació de mesurament. Seguint la línia de fabricació que ha mantingut la companyia de fabricar productes de metrologia mòbils, flexibles i innovadors ha presentat la solució Universal MMC, que consisteix en el Leica Laser Tracker i un braç únic, T-Probe sense cables i làser escàner T-Scan hand held. Reduint el temps d'instal lació, incrementant les eficàcia de la mesura i prenent mesures industrials de mesura a nous nieveles de precisió, Leica Geosystems ofereix una vegada més, metrologia en totes les dimensions.

El hand-held T-Scan làser escàner, digitalitza objectes petits i grans un 50 per cent més ràpid que un escàner convencional. Escaneja qualsevol superfície sense necessitat de pols o blancs fotogramètrics-des escumes fins tèxtils, superfícies coberta amb pel lícula i xapa.

Zoller

Imagen
De mà d'Zoller, els visitants van poder conèixer la genius 3, una màquina de mesurament d'alta qualitat per a eines de tall. Permet mesurar el contorn exterior de les eines de forma ràpida, simple i amb precisió micromètrica, des d'verificació de criteris individuals fins el control complet, totalment automàtic i independent de l'operador. A més, els resultats de mesura es documenten detalladament en protocols de verificació i poden transferir-se a les seves màquines esmoladors simplement prement un botó.

La base de la màquina la constitueixen 5 eixos de control numèric computeritzat. Els tres eixos lineals mouen els carros de mesura a un total de set guies rotatòries esfèriques, accionades mitjançant el sistema de propulsió sense joc invers ni manteniment amb servomotors.

La màquina de mesurament de 5 eixos "genius 3" de Zoller permet augmentar la productivitat de les màquines esmoladores i productes afilats i oferir als clients una documentació completa.

Segons la pròpia companyia s'aconsegueix un augment del 25% de la productivitat de les màquines esmoladores, en mesurar les eines abans del afilat posterior i disposar de protocols de verificació contundents que facilitaran el control de la qualitat i la gestió de certificats, evitant possibles reclamacions .

Neuss Mitutoyo Messgeräte GmbH

Neuss Mitutoyo Messgeräte GmbH, representada per Metrologia Sariki, va presentar un ampli espectre d'instruments de mesura de processament d'imatge i coordenades, així com de superfície, forma i imatge, i sistemes de transmissió de dades. Una de les novetats de la companyia japonesa és el nou CARBapex 401.624 és un instrument de mesura coordinat o per coordenades (coordinate Measuring instrument), dissenyat per a la inspecció d'entire acte bodies així com de peces d'automòbil

Wenzel Präzision GmbH

Wenzel Präzision GmbH, companyia alemanya, va presentar el nou Mites, una màquina shop d'alta precisió amb un rang de mesura de 1000 x 1600 x 800 mm. Ha estat especialment dissenyat per a un ús sistemes de mesurament touch-probe, dinàmic i amb gran rigidesa, i poden ser utilitzats amb un ampli rang de temperatura.También va donar a conèixer el sensor òptic Phoenix amb nombroses característiques i un disseny Actualitzacions. Una filial de Wenzel presentar, per primera vegada, un instrument de mesura WGT 500, la sèrie integra el sistema de control dimensional "Wenzelgeco", així com un programari de llibreria.

Eiden & Schmidt Engineering GmbH

La companyia alemanya Eiden & Schmidt Engineering GmbH, presentarà les seves especialitats incloent metrologia de coordenades 3D i tecnologia de mesurament multi-points. La francesa MicroVu Europe, va demostrar la nova eina Excel.

Empreses o entitats relacionades

Metrología Sariki, S.A.
Renishaw Ibérica, S.A.U.
Trimek S.A. - Innovalia Metrology
Zoller Ibérica, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    30/07/2024

  • Newsletter Metal

    29/07/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsEasyfairs Iberia - MetalMadridAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis