Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Aimplas ayuda a las empresas del sector del plástico a reducir el consumo energético

Aimplas ajuda a les empreses del sector del plàstic a reduir el consum energètic

01/07/2005

1 juliol 2005

Aimplas, Institut Tecnològic del Plàstic situat a València, està desenvolupant un projecte finançat per la Comunitat Europea que permetrà reduir l'energia que s'utilitza per a la fabricació de productes a partir de materials plàstics. L'objectiu del projecte Recipe (Reducció del Consum d'Energia en la Indústria del Plàstic) és realitzar una "Guia Europea de Bones Pràctiques" per a l'ús d'energia en la indústria el processat del plàstic. Aquesta guia serà elaborada per investigadors del sector i es publicarà en 6 idiomes.
En l'actualitat a Europa es generen anualment més de 40 milions de tones de plàstics, que equivalen a una emissió anual de 30 milions de tones de CO2. Les emissions d'aquest gas provoquen un efecte negatiu sobre el medi ambient, ja que són les principals causants de l'efecte hivernacle i el canvi climàtic.
Mitjançant l'aplicació del projecte s'espera reduir les emissions de CO2 en un 10 per cent anual, és a dir, en 3 milions de tones cada any a Europa.
El projecte Recipe, en aquest sentit, ajudarà a la indústria europea en la seva tasca cap al compliment amb els compromisos establerts en Protocol de Kyoto que marca com a objectiu la reducció en el 2012 d'un 5,2 per cent de les emissions de gasos causants de l' efecte hivernacle sobre els nivells de 1990.
més dels efectes positius que el projecte generarà sobre el medi ambient, la investigació ajudarà a reduir costos en el sector com a conseqüència de l'estalvi energètic. Amb l'aplicació de les accions que resultants del projecte, 27.000 empreses europees aconseguiran reduir els seus costos d'energia en una xifra global superior als 70 milions d'euros

La investigació consisteix a determinar quins materials i tecnologies són els més adequats per aconseguir una reducció energètica. La primera fase del projecte es basa en una investigació del sector del plàstic en l'àmbit europeu per conèixer de quina manera les empreses realitzen la gestió energètica. Després de l'informe, s'estudiarà l'eficiència energètica dels equips i instal·lacions que s'utilitzen per a la transformació del plàstic.

A través del projecte, les empreses podran comparar els seus nivells de consum energètic amb els produïts a Europa i examinar cada procés que es realitzi a les seves plantes de producció per determinar quines àrees requereixen un major consum d'energia i en quina mesura es podria reduir aquest consum .
Per al desenvolupament del projecte juntament amb Aimplas participen altres organitzacions procedents d'Anglaterra, Dinamarca, Alemanya, Bèlgica i França, els països amb major consolidació en la indústria del plàstic. Les entitats participants són centres de recerca, en l'àmbit de la tecnologia i la investigació, referents en el sector del plàstic en els seus respectius països.
Els resultats i beneficis del projecte, arribaran a les empreses a través de la implantació que té cada un d'aquests centres en la indústria transformadora d'Europa.
El projecte Recipe s'emmarca dins del programa Energia Intel ligent per a Europa, una iniciativa desenvolupada per la Comissió Europea per garantir el proveïment energètic. La Unió Europea depèn cada vegada més de les importacions d'energia procedent de tercers països, per tal de reduir aquesta dependència i millorar la seguretat de l'abastament, es desenvolupen actuacions que fomentin altres formes d'energia i redueixin la demanda energètica. El principal objectiu d'aquest programa és millorar l'eficiència energètica i promoure les energies renovables.

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    12/09/2024

  • Newsletter Metal

    10/09/2024

Enllaços destacats

Aspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoFundación FicobaIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadridNebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine Tools

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis