Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Envases de trigo y plástico para pescado
El nou desenvolupament, fabricat en polipropilè i midó, serà reciclable i biodegradable

Envasos de blat i plàstic per a peix

Redacció Interempresas16/10/2012
Industrialitzar i optimitzar una nova tecnologia el resultat de la qual serà un innovador envàs per a peix fabricat en polipropilè i midó de blat, el qual serà reciclable i biodegradable. Amb aquest objectiu ha nascut el projecte Thinfish, de dos anys i mitjà de durada, engegat per l'Institut Tecnològic del Plàstic (Aimplas) sota la coordinació de l'empresa valenciana Criimpla i en col·laboració amb la patronal del sector pesquer i marítim Anfaco i l'empresa búlgara Sivel.
Imagen

Thinfish és la continuació de les investigacions dutes a terme en el projecte Cobapack, ja conclòs amb èxit, però en el qual la tecnologia desenvolupada ha quedat a nivell de planta pilot. El repte ara és portar-la a un nivell industrial, amb un espessor d'envàs inferior a un mil·límetre com a demanda el sector de l'alimentació i a un cost que resulti assumible pels fabricants.

Sándwich de tres capes

L'innovador envàs en el qual van a treballar els socis del projecte tindrà una estructura tipus sándwich de tres capes. Les dos exteriors seran de polipropilè, un plàstic totalment reciclable i molt eficaç com a aïllant davant la humitat. En el seu interior s'allotjarà una tercera capa de midó obtingut del blat. Aquesta tercera capa resulta clau en la composició de l'envàs ja que d'una banda constitueix una eficaç barrera als gasos, de manera que garanteix una major durada del producte que contingui, i per una altra és completament biodegradable en dissoldre's íntegrament en aigua.

La tecnologia que s'utilitzarà en el projecte Thinfish és un nou tipus d'injecció denominada co-injecció simultània gràcies a la qual s'espera aconseguir un estalvi econòmic en la producció de l'envàs i que també ha de proporcionar un envàs d'espessor adequat per al sector de l'alimentació. El repte és aconseguir un packaging tan fi que oscil·li entre els 0,8 mil·límetres i un mil·límetre. Segons explica Enrique Benavent, investigador principal del projecte, “el nou envàs s'obtindrà per un sol pas, en lloc d'en dos processos com succeeix actualment, la qual cosa comportarà una reducció de minvaments, estalvi en el consum energètic i una àmplia flexibilitat en el disseny de l'envàs”.

Biodegradable, reciclable i barat

Inicialment els aliments que contindran aquests innovadors envasos seran anxoves i aladrocs, però el camp està obert a altres peixos no cuinats que poden haver estat marinados, fumats o macerados. El que sí es coneixen ja són els avantatges que proporcionarà enfront de l'oferta actual d'envasos per a aquest tipus d'aliments, i és la seva capacitat de reciclat, la seva qualitat biodegradable i un menor cost.

El projecte Thinfish, finançat per l'Executive Agency for Competitiveness and Innovation (EACI), dins de la convocatòria CIP-EIP Ressò-Innovation-2011, té com a objectiu que l'envàs resultant pugui ser triturado, dissolt el midó en aigua i utilitzat el polipropilè de nou. Tal com assegura Enrique Benavent: “Avui dia els envasis barrera estan fabricats amb polipropilè i EVOH i aquests envasos són difilmente reciclables a causa de la complexitat de separar tots dos materials. Per contra, el nou envàs estarà format per polipropilè i midó termoplàstic, ja que tots dos materials es poden separar a causa que el midó termoplàstic és soluble en aigua i obtenir un polipropilè reciclat”.

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    30/07/2024

  • Newsletter Metal

    29/07/2024

Enllaços destacats

Aspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoEasyfairs Iberia - MetalMadridNebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine Tools

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis