Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Investigan con el que será el primer envase de plástico biodegradable para cosméticos
El tub contenidor té com a repte mantenir les propietats del producte intactes i no descompondre's abans d'hora

Investiguen amb el qual serà el primer envàs de plàstic biodegradable per a cosmètics

Redacció Interempresas15/10/2012
Germaine de Capuccini, empresa amb seu a Alcoi, està desenvolupant el primer envàs de tub de plàstic biodegradable per a cosmètics. El repte del nou envàs estreba a substituir el polietilè habitual dels tubs dels productes cosmètics per plàstics biodegradables, alguna cosa complex si es té en compte el llarg cicle de vida, proper als dos anys i mitjà, que tenen els productes de bellesa, enfront de la gradual descomposició del material biodegradable.

L'empresa està analitzant la relació de diferents bioplásticos amb tres tipus de productes cosmètics: un principi actiu de vitamina C, un filtre de protecció solar i una crema facial multiprotección elaborada a partir de te blanc ecològic.

Imagen

Així mateix, s'està analitzant la relació de 20 combinacions de materials biodegradables, des de derivats de PLA (material biodegradable procedent de la fermentació de la glucosa o del midó) fins a nanoarcillas amb els tres productes cosmètics triats.

Actualment ja s'estan fent proves de compatibilitat dels cosmètics seleccionats amb les diferents barreges de materials biodegradables i es van a començar en breu les primeres proves pilot de fabricació del nou envàs.

Aquest envàs serà fabricat per Petroplast (Logronyo), una de les principals empreses en el desenvolupament de tubs plàstics per a diferents sectors com són el cosmètic i farmacèutic. Per desenvolupar aquest nou envàs Petroplast va a adaptar el seu procés industrial de fabricació a les noves característiques del material biodegradable. Per la seva banda, l'empresa Ferro (Almassora-Castelló) és l'encarregada de desenvolupar la barreja adequada de materials biodegradables, de tal forma que el material resultant permeti ser processat en forma de tub i mantenir les propietats dels productes cosmètics durant tota la seva vida útil. Els centres tecnològics Ainia i Aimplas, dins de la seva aliança estratègica, donen suport tècnic a les empreses del consorci, aportant el seu 'know how' i experiència en tecnologies de l'envàs. Aquest projecte ha estat finançat pel CDTI en la seva convocatòria de col·laboració entre empreses.

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico
Ainia Centro Tecnológico

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

  • Loroch TWIN 860

    Loroch TWIN 860

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    14/10/2024

  • Newsletter Metal

    10/10/2024

Enllaços destacats

Fundación FicobaAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoNebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis