Yaskawa Ibérica, S.L.U. - Altres equips per a visió artificial

Motoman MotoSense

Solució de visió: per a aplicacions crítiques com la soldadura TIG

Fotografia de Solució de visió

MotoSense és un sistema de visió completament integrat amb el control del robot a través de comunicacions TCP i pot detectar i seguir juntes. Un robot Motoman de Yaskawa es manté suspès d'un pòrtic que atén dues estacions de treball, on cadascuna comprèn un posicionador de dos ejesservocontrolados.

El sistema adaptatiu de visió MotoSense permet al robot detectar la ubicació del cordó, així com el seguiment de junta en cantonades, extrems i superposicions. A més, el sistema de visió pot compensar les variacions de la distància de separació i ajustar els paràmetres de soldadura per assegurar resultats perfectes. Utilitzant MotoSense es pot aconseguir una millora considerable de l'automatització de la soldadura, la velocitat de producció, la qualitat i l'estètica.Així mateix, queden pràcticament eliminades, per innecessàries, les operacions de rectificat posteriors a la soldadura.

MotoSense pot usar-se fàcilment en altres aplicacions on el comportament adaptatiu sigui de summa importància, tals com la soldadura làser, la inspecció, el guiat làser o el picking robotitzat.

El robot està equipat amb un equip de soldadura TIG amb alimentació de fil extern per soldar conjunts de peces primes d'acer inoxidable. Aquests s'utilitzen normalment en la indústria farmacèutica, química i alimentària, on existeixen estrictes requisits d'higiene. Les juntes de soldadura han de presentar un perfil suau, sense vores afilades o esquerdes on podrien quedar atrapades impureses. Els conjunts se sueldan per punts abans de realitzar la soldadura amb el robot. Com els lots de producció són curts i els costos dels utillatges de soldadura són alts, aquests se simplifiquen al màxim. A causa de la gran grandària dels conjunts, la tolerància dimensional global pot aconseguir els 20 mm. Els requisits de precisió que ha de complir la geometria de la peça en soldadura TIG robotitzada són crítics, i típicament han de quedar dins d'una tolerància de 0,3 mm.