Renishaw Ibérica, S.A.U. - Altres equips de mesura dimensional

Renishaw Revo

Sistemes de mesurament de cinc eixos: permeten un mesurament completament automàtic de l'acabat superficial en MMC

Fotografia de Sistemes de mesurament de cinc eixos

Renishaw ha afegit una opció de sonda al seu revolucionari sistema de mesurament de cinc eixos Revo, que, per primera vegada, permet integrar per complet la inspecció de la rugosidad als programes de mesurament de les màquines de mesurament de coordenades (MMC).

Amb una capacitat de mesura d'entre 6,3 i 0,05 Ra, la sonda rugosímetro SFP1 proporciona una exclusiva “plataforma única” que elimina la necessitat de rugosímetros manuals o haver de traslladar les peces fins a les costoses màquines per al mesurament de la rugosidad, reduint els costos de la realització del treball i els temps d'inspecció. Els usuaris de MMC ara podran canviar automàticament entre el mesurament dimensional de peces i la rugosidad, juntament amb la seva anàlisi, tot això contingut en un únic informe de mesurament.

Com una opció totalment integrada en el sistema de mesurament de 5 eixos Revo, els usuaris de la sonda d'acabat superficial SFP1 es beneficiaran d'una àmplia varietat de potents algorismes que augmentaran la velocitat d'inspecció i la flexibilitat.

La sonda incorpora un eix C, que combinat amb la infinita capacitat de posicionament del capçal de mesurament Revo i una orientació del suport de palpador, permet orientar la punta de la sonda en qualsevol angle automàticament, per adaptar-la a la peça, assegurant la més alta qualitat en les dades adquirides. La sonda SFP1 se subministra amb dos palpadores especials, el palpador recte SFS-1 i el palpador acodado SFS-2, instal·lats sobre el sistema de rack modular (MRS) del sistema Revo. La selecció del palpador es realitza des del programa de mesurament, això flexibilitza l'accés als elements a mesurar en la peça, amb la fiabilitat d'una metodologia CNC totalment automatitzada.

La sonda d'acabat superficial SFP1, una sonda de lliscament amb un palpador de diamant amb punta de 2 m (0,000079 in) de radi, permet enviar valors de Ra, RMS i dades en brut a l'aplicació de programari de metrologia, a través del programari UCCServer de Renishaw per mitjà del protocol I++ DME. Les dades en brut poden tractar-se posteriorment mitjançant paquets de programari d'anàlisi de superfícies, per obtenir uns informes més detallats.

Calibrat automàtic de la sonda rugosímetro

El calibrat del sensor és també automàtic i s'executa des del programari de la MMC. El nou dispositiu patró de calibrat de la rugosidad (SFA) es munta sobre rack MRS i es mesura utilitzant la sonda SFP1. Després, el programari ajusta els paràmetres de la sonda d'acord amb el valor calibrat mitjançant el dispositiu patró.