Schmersal Ibérica, S.L. - Panys de seguretat

STS

Sistema de manija de seguretat: per protegir l'accés a zones perilloses

Fotografia de Sistema de manija de seguretat
Schmersal ha desenvolupat el sistema de manija de porta de seguretat STS per protegir l'accés a zones perilloses. Els interruptors de seguretat i dispositius d'enclavamiento per solenoide per a aquest camp d'aplicació es combinen en aquest cas amb una manija de porta amb mecanisme de tancament incorporat. D'aquesta manera, el dissenyador pot prescindir d'altres components, per exemple altres manijas.

Amb el sistema STS pot ampliar-se el control de la porta amb opcions interessants que milloren el nivell de seguretat, així com la productivitat de la maquinària. Per exemple, existeix una manija d'emergència opcional (sortida d'emergència) per obrir la porta de seguretat des de l'interior de la zona perillosa. Un dispositiu de desbloquejo d'emergència permet obrir la porta de seguretat des de l'exterior de la zona perillosa, per exemple quan per raons de seguretat dels processos és necessària una ràpida intervenció a la zona. El desbloquejo manual s'inclou per defecte. En comptar amb enclavamientos per solenoide que funcionen amb el principi de ‘energia pel desbloquejo’, es garanteix que la porta pugui obrir-se fins i tot quan es talli el subministrament elèctric. Aquesta funció és útil, per exemple, durant la instal·lació de la maquinària.

A més d'aquestes característiques de seguretat i comoditat, Schmersal també ha tingut en compte la facilitat d'instal·lació de la maquinària. Les plaques de muntatge permeten una ràpida instal·lació, per la qual cosa ja no es requereixen les complicades tècniques ‘de bricolatge’ encara utilitzades per adaptar i muntar els components de seguretat, amb el que s'estalvia temps i diners. Finalment, el dispositiu de centrat opcional, malgrat ser un component convencional com les plaques de muntatge, contribueix significativament a la disponibilitat de la màquina. Això és així perquè el dispositiu de centrat serveix com a topall de la porta, i al mateix temps garanteix sempre una inserció precisa de l'accionador en l'interruptor de seguretat.

Els components del sistema STS poden combinar-se segons la situació de la instal·lació (accionador extern o intern, porta que tanca a l'esquerra o a la dreta), de manera que el dissenyador de la maquinària pot configurar un sistema de manija de porta de seguretat a mesura i instal·lar-ho eficaçment.