Circutor, S.A. - Freqüencímetres (instruments de mesura de freqüència)

Circutor Synchro Max PID

Sincronoscopio: per sincronitzar el generador de potència a la xarxa

Fotografia de Sincronoscopio
El sincronoscopio Synchro Max PID de Circutor és un relé de sincronisme amb control PID que s'utilitza per sincronitzar el generador de potència hidroelèctric (turbina + alternador) a la xarxa elèctrica.

Entre les seves principals característiques destaca la possibilitat d'ajust digital (sense potenciòmetres que introdueixen massa error) de la màxima diferència de tensions (xarxa-generador) i de la màxima diferència de freqüències.

A més, pot realitzar una sincronització perfecta en fase ja que és possible programar-li el retard en el contactor, de manera que tingui en compte aquest retard a l'hora de sincronitzar.

Disposa de ROCOF (Ràtio Of Change Of Frequency), que bloqueja l'equip quan la freqüència del generador és prou inestable i genera una alarma, i realitza la comparació interna de la tensió del generador i de la xarxa, sense necessitat de comparadors externs.

També ofereix visualització de Vgen, Vred, Fgen, Fred, etc. i realitza Control PID per a la sincronització. Disposa de 30 leds per mostrar amb precisió la diferència de fase.

La diferència entre un sincronoscopio normal i el Synchro Max PID és que el primer dóna un tren de polsos que accelera o desaccelera el generador per realitzar la sincronització. En el model PID, és exactament el mateix, però treballant amb la típica corba PID de manera que al principi accelera molt la velocitat del generador i a mesura que està arribant a la velocitat desitjada, comença a frenar-ho gradualment fins a arribar exactament al punt de sincronització, així s'evita accelerar i desaccelerar, i la sincronització és molt més ràpida.