Soltekin, S.L. - Detectors de proximitat (relés Reed, sensors inductius i capacitatius)

Steute sWave

Sensors sense fils per a automatització industrial: permeten conceptes de producció moderns i flexibles

Fotografia de Sensors sense fils per a automatització industrial
L'estàndard sense fil sWave permet conceptes de producció moderns i flexibles: sensors sense fils per a automatització industrial

Steute ha introduït una generació de sensors sense fils que utilitzen el protocol sWave, desenvolupat per steute per a la freqüència de banda de 868/915 MHz.

El RF RC 10, albergat en una carcassa termoplàstica, compacta i quadrada, es pot integrar de manera flexible durant la construcció de la màquina. Està equipat amb contactes tipus canya, mentre que els sensors cilíndrics sense fils RF GS M25 i RF GS M30 detecten l'objectiu per l'efecte GMR. Això ofereix l'avantatge als usuaris que el sensor es pot muntar també en plantes i màquines vibrants atès que les vibracions no poden influenciar l'efecte GMR. D'aquesta manera, s'estén el camp d'aplicació per als sensors magnètics.

La capacitat de multirredes de la tecnologia sense fil sWave permet l'ús de molts sensors en una sola àrea de transmissió. El senyal de transmissió bidireccional és una de les especialitats del protocol sense fil: amb un temps de retard incorporat, s'envia un reconeixement per a cada confirmació de transmissió.

Els sensors presenten un temps de vida calculat en més d'un milió d'operacions i freqüències de commutació d'un màxim de 12.000 telegrames (incloent repeticions) per hora. Els mateixos estan disponibles per a rangs de transmissió de 868 (Europa i Àsia) i 915 MHz (Amèrica), la qual cosa significa que es poden aplicar a tot el món.

Per als tres sensors, l'energia és proveïda per una bateria de liti de llarga vida que dura molts anys gràcies al consum d'energia extremadament sota propi del protocol sense fil sWave.

Els sensors sense fils han estat dissenyats per a la detecció confiable de posició sense necessitat de cablejats o canonades, per a aplicacions en ambients industrials. Atès que no es necessiten cables, steute ofereix als enginyers elèctrics la possibilitat d'aplicar sensors sense contacte més flexibles que abans. A més, els sensors s'adapten òptimament per a la seva integració en plantes dissenyades sota el concepte de “indústria 4.0” i “fàbrica intel·ligent”, i es caracteritzen per una intel·ligència descentralitzada i major flexibilitat.