Schmersal Ibérica, S.L. - Controladors i mòduls de seguretat per a màquines

BNS 36

Sensors de seguretat compactes: amb possibilitat de muntar-los en posició oculta

Fotografia de Sensors de seguretat compactes
Els sensors sense contacte de la sèrie BNS 36, de Schmersal, estan indicats per detectar i controlar la posició de resguards, ja que ofereixen avantatges importants respecte als interruptors de seguretat convencionals, com la seva grandària compacta, la seva immunitat a la brutícia i la possibilitat de muntar-los en una posició oculta. A més, aquesta sèrie incorpora funcions addicionals com a corbes d'accionament optimitzades i unes majors distàncies de commutació.

Amb una grandària extremadament compacta (25 mm d'ample, 88 mm de llarg i 13 mm d'alt), poden integrar-se fàcilment en els elements estructurals de l'entorn, fins i tot en resguards molt petits i en condicions desfavorables. L'imant accionador codificat minimitza el risc de manipulació. Existeix una versió especial d'accionador per a aplicacions que requereixin el posicionament del sensor en un angle de 90°. Les ranures de muntatge permeten una adaptació fàcil i precisa de la posició del sensor i l'accionador.

Malgrat la seva grandària compacta, la sèrie BNS 36 ofereix una distància de commutació molt considerable (Sao = 7 mm, Sar = 17 mm), de manera que permet una certa tolerància en la construcció de la carcassa de la màquina i el resguard. També destaca la gran tolerància a la desalineació del sensor: si la distància entre el sensor i l'accionador és de 4 mm, la desalineació horitzontal i vertical tolerada entre els centres dels components ascendeix a ± 6 mm, sense que la funció de seguretat de la sèrie BNS 36 es vegi afectada.

En la pràctica, això significa que el BNS 36 tolera àmpliament la desalineació de la porta del resguard, que sovint és inevitable. D'aquesta manera s'augmenta la productivitat de la màquina i s'eviten els temps d'inactivitat derivats de la interrupció del circuit de seguretat, la qual cosa és un avantatge dels sensors de seguretat en general i dels de la sèrie BNS 36 en particular.

Quant als contactes de seguretat, es pot triar entre la combinació de contactes 1 NA / 1 NC i 2 NC. El sensor es connecta mitjançant un cable fos a pressió o un connector M8 integrat. A més del sensor amb funció integrada d'indicació mitjançant LED en la carcassa, existeix també una versió amb contacte de senyalització.