Schmersal Ibérica, S.L. - Relés i interruptors de seguretat

Schmersal CSS 30S

Sensor de seguretat d'acer inoxidable: amb classe de protecció IP69K

Fotografia de Sensor de seguretat d'acer inoxidable

El sensor de seguretat d'acer inoxidable de Schmersal amb classe de protecció IP 69K incorpora la tecnologia CSS, que permet, entre altres coses, la connexió en sèrie d'un màxim de 31 sensors amb possibilitats de comunicació i diagnòstic intel·ligents, sense perjudici de la categoria de seguretat.

El CSS 30S és un sensor de seguretat cilíndric amb classe de protecció IP69K, la qual cosa significa que es pot presurizar per tots costats amb un netejador a alta pressió o a vapor sense cap deterioració ni efecte sobre el seu funcionament.

La carcassa del sensor és absolutament hermètica. El tub roscat M30 està fresat amb solidesa i les cares frontals actives del sensor i l'actuador també estan integrades en la carcassa d'acer inoxidable de tipus 1,4404. Això dóna al sistema una elevada resistència mecànica a la corrosió i als agents químics, com els quals es troben per exemple en els agents netejadors agressius. El sensor disposa d'un connector integrat de tipus M12 de 8 pols, que també compleix amb els requisits de la classe de protecció IP69K.

Gràcies a aquestes prestacions, el CSS 30S pot emprar-se en moltes aplicacions del sector del processament d'aliments, de la indústria farmacèutica i en qualsevol altre àmbit on existeixin requisits d'higiene elevats.

L'elevada resistència mecànica i a vibracions, garantida per la tecnologia de microprocessador sense contacte, amplia el camp d'aplicació del sensor.

De ser necessari, el sensor pot instal·lar-se així mateix darrere de resguards i cobertes de seguretat de plàstic o acer inoxidable austenítico, donada la seva àmplia distància de commutació. Com el sensor tolera una desalineació axial d'aproximadament 9 mm, roman inicialment actiu en el cas de resguards fluixos. Uns LED multifuncionales ofereixen un diagnòstic senzill in situ: els missatges de diagnòstic emeten un advertiment en cas d'atur imminent, amb el que augmenta la disponibilitat de la maquinària.

El CSS 30S està indicat per a aplicacions fins a la categoria SIL 3 segons IEC 61508 o PL i segons EN ISO 13849, i aconsegueix la categoria de control 4 segons EN 954-1, fins i tot si es connecten en sèrie diversos sensors. Altres prestacions són el monitoratge de curtcircuits i tensió externa en les sortides de seguretat. Per a l'avaluació de senyals, Schmersal ofereix una àmplia gamma de mòduls i controladors de seguretat.

A més, la tecnologia CSS proporciona informació de diagnòstic detallada que pot emprar-se per a la ràpida localització de fallades o per a avaluacions estadístiques. Per a una fàcil transmissió d'aquestes dades, està disponible una variant del CSS 30S amb una interfície de diagnòstic en sèrie per a la seva connexió a un Profibus DP.