Schmersal Ibérica, S.L. - Relés i interruptors de seguretat

Schmersal CSS 16

Sensor de seguretat: l'actuador mecànic se substitueix per un blanc compacte

Fotografia de Sensor de seguretat
L'AZ 16 és per a moltes empreses l'interruptor de seguretat per excel·lència. El Grup Schmersal ha produït molts milions d'unitats d'aquesta sèrie i l'interruptor segueix sent molt popular. Schmersal presenta un sensor de seguretat que ajudarà a molts usuaris a fer el pas des del principi electromecànic fins al control sense contacte de portes de resguards. Malgrat contenir l'última tecnologia de sensors, la grandària bàsica del CSS 16 és exactament el mateix que el de l'AZ 16, amb la diferència que en els dispositius CSS l'actuador mecànic se substitueix per un blanc compacte.

La tecnologia CSS, desenvolupada i patentada per Schmersal, permet una comunicació bidireccional entre el sensor i el blanc i per tant ofereix avantatges distintius. El principi de ‘Sensor de Seguretat Codificat’ (CSS, per les seves sigles en anglès) permet distàncies de commutació llargues. Els sensors toleren l'actuació desalineada i emeten un avís quan l'actuador opera prop del marge d'histèresi. D'aquesta manera, si per exemple existeix un desajustament en una porta d'un resguard, l'usuari està informat amb temps suficient per realitzar els reajustaments necessaris. És per això pel que aquest principi de funcionament ofereix una elevada immunitat a les interferències, així com una gran protecció davant manipulacions.

Un altre avantatge de la tecnologia CSS és la possibilitat de connectar en sèrie fins a 31 dispositius autocontrolados (el nombre depèn de la sèrie utilitzada), complint els requisits de la Categoria de Control 4 o el nivell de prestacions ‘i’ segons la norma EN 13849-1. Les diferents variants de connexió i l'àmplia gamma d'accessoris de cablejat permeten un enllaç IP 67 elegant amb la màquina sense que es vegi afectat el nivell de seguretat. El fabricant de màquines ja no necessita un mòdul de control de seguretat per a cada dispositiu de commutació, amb el que s'estalvien costos.

A més, la tecnologia CSS proporciona informació addicional que pot utilitzar-se per obtenir diagnòstics, amb el que augmenta la disponibilitat de la màquina. Per a la recopilació, transferència i avaluació dels senyals de diagnòstic existeix una nova generació de passarel·les amb interfícies per a diferents sistemes de bus.