Tecnoequip Penedès, S.L. - Equips de regulació de vins i caves

Eurodia Memstar AA

Regulació del grau alcohòlic: en vins

Fotografia de Regulació del grau alcohòlic
El procés Memstar AA utilitza la tecnologia de l'osmosi inversa i un contactor de membranes, especialment dissenyada, que permet una extracció selectiva de l'alcohol preservant l'estructura del vi tractat com també el seu potencial organoléptico. Aquesta extracció d'alcohol es realitza per mitjà de 2 procediments procediments de membranes successius que permeten una separació perfecta del vi tractat i de l'aigua que recull l'alcohol. Aquest alcohol s'extreu per osmosi inversa per mitjà de membranes especialment adaptades.

No té cap aportació exterior, mètode de substracción sense dilució aromàtica ni oxidació. Tampoc apareix cap degradació qualitativa del vi tractat.

Aquest procés no implica cap tipus d'addició d'aigua en el vi tractat ni utilitza cap tipus de destil·lació o agafa que permet obtenir instal·lacions compactes, fàcils de desplaçar i amb un reduït consum d'energia.

La compacidad dels equips permet una engegada ràpida i directament en el lloc de producció. La flexibilitat d'aquest procediment permet treballar per igual amb una àmplia gamma de volums de vins. La solució hidroalcohólica que conté l'alcohol extret del vi. Aquest alcohol és fàcilment recuperable en ser enviat a la destil·leria.

El procediment pot ser detingut en qualsevol moment en funció del grau alcohòlic desitjat. Per determinar el grau d'alcohol adequat, s'usa el test de “sweet espot” aquest test basat en la degustació permet trobar l'equilibri entre el grau d'alcohol i l'estructura del vi tractat.