Schmersal Ibérica, S.L. - Interruptors d'emergència (dispositius de parada d'emergència)

Elan Serie N

Pulsadores, interruptors, selectores i bolets d'emergència: pulsadores, interruptors, selectores i bolets d'emergència

Fotografia de Pulsadores, interruptors, selectores i bolets d'emergència

El grup Schmersal, a través de la seva filial Elan, ofereix una gamma completa de dispositius de comandament, especialment dissenyats per al sector d'alimentació, complint les normatives d'higiene. L'àmplia gamma comprèn pulsadores, interruptors, selectores indicadors i bolets d'emergència.

Complint els requisits bàsics d'un disseny higiènic, s'han de tenir en compte dos aspectes en relació amb els requisits d'higiene de les màquines; en primer lloc, la idoneïtat dels materials i, en segon lloc, un disseny higiènic, els principis del qual es resumeixen que la superfícies i les seves transicions han de ser prou llises i els materials no han d'entrar en contacte amb els aliments.

En aquest sentit, les connexions dels dispositius han d'estar dissenyades de manera que es redueixin al màxim les parts sortint, les ranures i les cantonades ocultes. Les connexions de les superfícies interiors han de presentar curvatures amb un diàmetre suficient. D'altra banda, els materials emprats per operar la màquina (per exemple, els lubrificants), no han d'entrar en contacte amb els aliments. Els líquids (aliments i netejadors) han de poder sortir de la màquina, com a mínim en la posició de neteja. A més, qualsevol superfície que entri en contacte amb aliments, ha de ser fàcil de netejar mentre que les zones inaccessibles per a la seva neteja, han d'estar segellades contra la penetració de substàncies orgàniques.

Per complir tots aquests principis, Elan ha desenvolupat aquesta gamma de pulsadores, selectores i indicadors lluminosos, conforme a les normes d'higiene per a orificis de 22,3 mm de diàmetre (Seriï N).

La sèrie comprèn des de pulsadores, pulsadores lluminosos, pilots (disponibles en 5 colors), interruptors selectores de contacte sostingut o amb tornada per ressort, botons tipus bolet i dispositius d'atur d'emergència.

La Seriï N, pretén complir alhora els requisits especials de les normes EN 1672-1 i EN 1672-2, els requisits de seguretat i higiene per a maquinària d'alimentació en general, i també les normes EN 13570 (per a màquines mescladores) i EN 12268 (per a serres sense fi).