Safer Instrumentación, S.L. - Software per a seguretat, supervisió, SCADA, HMI i monitoratge

EuroSMC Eurovector

Programari de seguretat: comprova el funcionament de relés de protecció

Fotografia de Programari de seguretat
El programari Eurovector de SMC, comercialitzat per Safer Instrumentació, S.L., basat en Windows, permet comprovar el correcte funcionament de relés de protecció. Els sistemes de proves basats en la injecció de faltes en el relé utilitzats generalment no són massa còmodes: requereixen la introducció de manera numèrica de les condicions de Prefalta, Falta i Post Falta, la qual cosa significa realitzar un càlcul previ no sempre evident.

El Programari Eurovector pretén facilitar aquesta labor i, al mateix temps, permet emmagatzemar i reproduir diferents situacions a cada moment. Per a això disposa de dos mòduls bàsics que capaciten a l'usuari per utilitzar dos diferents conceptes en editar i parametritzar les diferents successions de faltes. El primer utilitza la representació vectorial dels sis vectors implicats (tres tensions i tres intensitats), i el segon, dissenyat solament per ser utilitzat en relés de distància, permet definir la falta en termes d'Impedància directament.

Les seves principals aplicacions són les proves del comportament de sistemes o relés de protecció davant diferents situacions de faltes successives i la prova de relés de distància en tants punts com es desitgi, parametritzant gràficament sobre el plànol d'impedància.

Les seves característiques, a més d'estar basat en entorn Windows, són que permet definir les proves fàcilment de forma gràfica i/o numèrica amb edició vectorial o sobre el plànol d'impedància; permet guardar/salvar les diferents proves creades per utilitzar-les quan es desitgi; proporciona la gestió de resultats i altres dades per mitjà de base de dades MS Access; i és compatible, sota demanda, amb altres equips de prova de diferents fabricadores.