RS Iberia, S.A. - Equips i components per a xarxes d'àrea local sense fil (WLAN)

Arduino Yún

Placa WiFi: integren l'arquitectura de codi obert

Fotografia de Placa WiFi
Aquesta placa és la primera de la gamma de productes sense fils que integren l'arquitectura de codi obert d'Arduino amb Linux.

Arduino “Yún”, que significa "núvol" en xinès, combina la placa Arduino Leonardo existent, basada en el microcontrolador Atmel ATmega32o4 de 8 bits, amb un suport WiFi integrat Atheros AR933 (SoC) que utilitza Linino, una variant d'OpenWRT de MIPS GNU/Linux. La principal prestació d'Arduino Yún és la seva llibreria Bridge, que permet una navegació senzilla en serveis web complexos que utilitzen formats de text basats en RAM com XML, delegant totes les connexions de xarxa i el processament de transaccions HTTP al basat en Linux.

Igual que Arduino Leonardo, Yún té 14 pines d'entrada/sortida digital, set canals de modulació d'ample de pols (PWM) i 12 entrades analògiques. També incorpora un oscil·lador de cristall de 16 MHz i un connector microUSB, a més d'una connexió estàndard USB tipus A i un connector per a targetes microSD compatibles amb PoE per a emmagatzematge addicional. Una vegada que el Yún s'encén per primera vegada, funciona com un punt d'accés WiFi, creant una xarxa WiFi denominada “Arduino”. La placa es pot configurar després assignant un nom i una contrasenya a la xarxa WiFi.