Yaskawa Ibérica, S.L.U. - Autòmats programables (PLC)

Vipa Speed7

PLC d'alt rendiment: permet als usuaris reduir considerablement els seus temps de procés

Fotografia de PLC d'alt rendiment

La gamma de PLC VIPA 300S Speed7 està formada per PLC ràpids que suporten Step 7 de Siemens. En general operen a velocitats de fins a 30 vegades més ràpid que PLC comparables, la qual cosa permet als usuaris reduir considerablement els seus temps de procés, donant lloc a millores en la productivitat i estalvi de costos. A més, tots els PLC Vipa 300S estan equipats de sèrie amb una interfície Ethernet per a la comunicació PU/OP, que permet una connexió fàcil i rendible a altres dispositius Ethernet.

Els revolucionaris PLC 300S Speed7 de Vipa són adequats tant per a aplicacions d'automatització centralitzada com descentralitzada. Es troben disponibles en una àmplia gamma de processadors d'alta velocitat, amb connectivitat Ethernet integrada i configuracions de memòria escalables que s'adapten econòmicament als requisits exactes de cada aplicació. La gamma 300S ofereix un rendiment immillorable, amb un temps de cicle mínim de només 100us. Suportant plenament el conjunt d'instruccions Step7 de Siemens i amb la memòria ampliable de 32 Kbyte fins a 8Mbyte, proporciona als usuaris una major productivitat i versatilitat que PLCs comparables. El PLC SPEED7 ha estat dissenyat tant per a ús general com a aplicacions d'automatització de temps crític, amb una capacitat de processament de més de 50K instruccions en menys d'1 ms, molt per davant d'altres controls disponibles en l'actualitat. El temps mínim de processament per a operacions de bit és de 14 ns, operacions de word 14 ns, aritmètica de coma fixa 14 ns i aritmètica de coma flotant 84 ns. Els processadors Speed7 vénen amb rellotge en temps real i un rang de 32 k, 64 k, 128 k, 512 k 1M i 2 Mbytes de memòria integrada, ampliable fins a 8Mbyte. Aquesta gamma ofereix un únic sistema modular de la memòria, conegut com MCC (memory configuration card) que permet l'escalabilidad tant de projectes d'automatització grans i petits. L'usuari només compra la memòria que necessita, i si canvien les seves necessitats, pot comprar memòria addicional sense la necessitat de canviar el PLC. A més d'augmentar la memòria, la targeta MCC ofereix als usuaris una forma còmoda d'emmagatzemar el codi font, els programes i actualitzacions de firmware.

La gamma SPEED7 PLC està disponible en diversos models que satisfan una àmplia gamma de requisits. Tots els PLCs 300S vénen amb MPI, Ethernet PG/OP i Profibus DP-master/slave com a estàndard, amb certs models de PLC també s'ofereix integrada una CP343 TCP/IP. El port Profibus DP master/slave pot commutar-se a port de comunicació seriï suportant diversos protocols incloent Modbus. Com tots els PLCs 300S vénen amb un port Ethernet incorporat de sèrie, quan s'utilitza juntament amb l'HMI VIPA i mòdems de Teleservicio per a manteniment a distància, ofereix als usuaris una plataforma de connectivitat eficaç i de gran abast que permet la comunicació amb tots els dispositius connectats al bus Ethernet.

Els PLC Vipa poden muntar-se sobre Carril Din així com sobre un slot de PC amb format PCI segons versió. Targetes d'I/S, busos de camp i fonts d'alimentació es poden seleccionar d'una àmplia gamma de mòduls. Molts dels mòduls Vipa són intercanviables/pin compatible amb la gamma Siemens S7-300. La compatibilitat amb Siemens Step7 s'estén a SFCs i OBs el que significa que el cost de l'usuari en canviar a aquest ràpid sistema es redueix al mínim. La programació és possible amb llenguatges com el KOP, FUP, AWL, SCL, CFC i Graph7, ja sigui usant Step 7 de Siemens, o l'eina de programari pròpia de VIPA, WinPLC7.

Bus Paral·lel Ultrarrápido

A més del bus seriï estàndard (costat dret de la CPU), en certs models Vipa també ofereix un bus paral·lel 'ultrarrápido' conegut com Vipa Speed Bus (costat esquerre de la CPU). Aquest bus d'alta velocitat dóna cabuda a mòduls propis de Vipa, com el ràpid Profibus-DP, Interbus-Master, CANopen-Master/Slave, Ethernet CP 343, així com els mòduls digitals i analògics d'alta velocitat per a requisits de control molt precís. Les entrades analògiques s'escanegen a 100uS, les I/S digitals s'escanegen en uns notables 2.5uS. Aquest sistema de bus dual de Vipa és únic en els dispositius d'automatització d'aquesta classe, permet a més un màxim de 32 mòduls en el bus seriï en combinació amb 16 mòduls d'alta velocitat en el bus paral·lel (tots en un bastidor), la qual cosa resulta en una plataforma d'automatització molt versàtil i flexible.