Schmersal Ibérica, S.L. - Relés i interruptors de seguretat

ZQ 900 / TQ 900

Interruptors per tracció de cable: amb un pràctic i còmode dispositiu tensor

Fotografia de Interruptors per tracció de cable

Els interruptors per tracció de cable de Schmersal ZQ 900 i TQ 900 poden emprar-se com a dispositius de comandament universals per a múltiples aplicacions industrials, des de funcions de seguretat en cintes transportadoras d'un màxim de 50 metres fins a maquinària i plantes de gran extensió i complexitat, com per exemple en la indústria maderera i de transformació de matèries primeres.

Aquests interruptors ofereixen moltes funcions addicionals, així com una relació qualitat - preu atractiva. Existeixen dues versions bàsiques. El ZQ 900 s'empra com a interruptor d'atur d'emergència, i compleix la norma EN 418 referent a aquest tipus de dispositius. En accionar-ho, l'interruptor queda bloquejat en la posició d'atur d'emergència. El rearmament es realitza amb un botó de desbloquejo. El TQ 900, per la seva banda, presenta contactes sense bloqueig i està indicat per a aplicacions d'enginyeria mecànica no relacionades amb la seguretat.

Ambdues sèries poden equipar-se amb un màxim de quatre contactes i incorporen detecció de ruptura de cable: si aquest es trenca, l'interruptor commuta de forma autònoma a la posició ‘off’. La robusta carcassa de zinc, amb protecció de classe IP 65, permet emprar aquests interruptors en condicions desfavorables. La grandària compacta i les tres entrades de cable M20 permeten una còmoda instal·lació i connexió dels interruptors de tracció per cable, independentment del lloc on es fixin. El visor de cristall facilita la comprovació de la tensió adequada del cable.

La situació del botó de rearmament del ZQ 900 fa possible controlar l'activació de la funció de seguretat a distàncies encara majors. Opcionalment, el ZQ 900 pot equipar-se amb un interruptor d'atur d'emergència addicional (per activar la funció d'atur d'emergència des de l'estació de treball) i un indicador lluminós.

Presenta a més una característica innovadora que facilita considerablement la instal·lació de l'interruptor per tracció de cable: el dispositiu tensor S 900, que substitueix als tensors de cable convencionals. L'usuari introdueix un extrem del cable en el dispositiu i ho bloqueja amb un cargol. Posteriorment, el cable pot tibar-se amb un cargol hexagonal que permet un marge de 12 cm sense que el cable es torci. Aquest còmode sistema pot emprar-se en un o en tots dos extrems del cable.