Matinsa - Contínues

Matinsa Filcom

Formació de filats: sistema de formació de filats compostos

Fotografia de Formació de filats
Amb la finalitat d'aconseguir una major versatilitat de la contínua de filar i donar una resposta als nous requeriments d'automatització del procés de producció dels filats compostos, neix el dispositiu Filcom.

Mitjançant el dispositiu Filcom s'aconsegueix ampliar el camp de creativitat dels dissenyadors, així com controlar i millorar la qualitat del flamé durant la producció del filat compost d'una manera flexible i de fàcil utilització.

L'efecte flamé en el filat s'aconsegueix variant la velocitat del cilindre alimentador i del cilindre intermedi de forma intermitent i ràpida, mantenint constant la velocitat del cilindre de producció. D'aquesta manera, es produeixen variacions de títol al llarg del filat. La longitud, grossor i la seqüència repetitiva dels flamés produïts poden ser dissenyats i controlats electrònicament mitjançant el dispositiu Filcom.

El camp d'aplicació dels filats compostos és molt ampli: des del sector de tèxtils per a la llar (tapisseria, cortines, etc.) fins al sector de peces de vestir exterior (sastrería, camisería, etc.), passant pel texà brut.

El dispositiu Filcom està concebut per produir tots els tipus de filats a través dels tres tipus de programes amb que està equipat: el programa reductor, aleatori i el seqüencial.

El programa reductor realitza la producció de filats normals sense la necessitat de canviar el pinyó d'estiraje, per tant, no es requereix temps de preparació.

El programa aleatori, en aquest cas el flamé produït té un grossor i longitud constant, i l'interval entre flamés és variable, és a dir, els flamés són distribuïdes aleatòriament al llarg de tot el filat.

I amb el programa seqüencial és possible variar el grossor i longitud del flamé. La seqüència repetitiva del flamé es distribueix al llarg del filat amb un interval entre flamés també variable. Els efectes que poden obtenir-se són: flamés del mateix grossor i diferent longitud, flamés d'igual longitud i diferent grossor, i flamés de diferent longitud i grossor.