Ventus Ciencia Experimental, S.L. - Altres equips i sistemes per a l'energia eòlica

Ref. 13753

Equips d'integració d'energies alternatives: amb aquest equipament s'estudien les energies fotovoltaica, eòlica i de pila de combustible

Fotografia de Equips d'integració d'energies alternatives
Amb aquest equipament s'estudien les energies fotovoltaica, eòlica i de pila de combustible de manera independent i també la seva integració de manera combinada mostrant tota la cadena de conversió d'energia. S'inclouen uns focus per simular l'energia del Sol i un ventilador per simular l'energia eòlica, de tal forma que tots els experiments es puguin realitzar a l'interior de l'aula. Mitjançant l'ús de l'energia solar i eòlica podrem generar hidrogen que serà emmagatzemat per usar en moments de gran demanda energètica. L'alumne aprendrà a realitzar el dimensionament d'aquests tres tipus d'energia. L'USB Data monitor juntament amb el programari inclòs permet la presa de dades automatitzada a través de PC, programar-se com a càrrega electrònica per generar corbes característiques de forma manual o automatitzada, simular diferents perfils meteorològics, etc.

Alguns dels experiments a realitzar són: Corba característica d'un panell fotovoltaic; Variació del nombre de pales i angle d'atac en un generador eòlic; Corba característica d'un generador eòlic; Corba característica d'un electrolizador; Rendiment d'un electrolizador; Corba característica d'una pila de combustible; Rendiment energètic d'una pila de combustible; Obtenció d'hidrogen a partir d'energies renovables; Dimensionament òptim de fonts d'energies alternatives combinades; Configuració d'un sistema aïllat amb l'ús de les tres energies; Simulació mitjançant programari de diferents perfils meteorològics i de càrrega.

Components: Stack de pila de combustible desmuntable amb 5 cel·les, Electrolizador (2x), Acumuladors de gasos (4x), Generador eòlic, Mòdul solar (2x), Càrrega (bombetes), USB Data monitor amb càrrega electrònica, Fotòmetre, Anemòmetre, Focus simulador de llum solar, Ventilador simulador de vent, Cables de connexió, Aigua destil·lada, Placa basi metàl·lica, Programari d'estudi, mesurament, visualització i simulació, Manual d'ús i experiments amb fitxes de treball per a l'alumne i solucions per al professor, Estoig d'emmagatzematge.