Schmersal Ibérica, S.L. - Panys de seguretat

AZM 200

Dispositius d'enclavamiento per solenoide

Fotografia de Dispositius d'enclavamiento per solenoide
El dispositiu d'enclavamiento per solenoide AZM 200, de Schmersal, detecta la posició de la porta de seguretat mitjançant un sensor sense contacte, la qual cosa permet prescindir dels interruptors de seguretat electromagnètics.

Quan el personal de manteniment treballa en la cadena de producció automatitzada, la maquinària i els dispositius de seguretat es desconnecten. Si una porta de seguretat es tanca accidentalment, el personal es queda tancat a la zona perillosa: en general, els enclavamientos per solenoide que protegeixen la zona perillosa no poden desbloquejar-se o obrir-se sense alimentació. Schmersal elimina el problema equipant els seus dispositius d'enclavamiento per solenoide amb un desbloquejo d'emergència: una ‘manija d'emergència’ vermella permet desbloquejar la porta de seguretat amb una mà des de l'interior de la zona perillosa, fins i tot quan no existeix alimentació.

El dispositiu AZM 200 incorpora un sensor de seguretat de la sèrie CSS per a la detecció sense contacte de la posició de la porta de seguretat. A més, l'usuari pot connectar un AZM 200 en sèrie amb un altre i avaluar els senyals amb un mòdul de control de seguretat compartit, arribant fins a la categoria de control 4 segons EN 954-1; el nivell de seguretat màxim. Així mateix, poden connectar-se diversos interruptors de seguretat amb i sense enclavamiento a un mòdul de monitoratge de seguretat compartit. En aquest cas, s'utilitza el sensor de seguretat sense contacte CSS 180 en lloc d'un interruptor de seguretat convencional.

La manija d'emergència vermella no és l'única característica distintiva de l'AZM 200. El dispositiu destaca a més per la seva ergonomia i disseny.