IFM Electronic, S.L. - Detectors de proximitat (relés Reed, sensors inductius i capacitatius)

Detectors magnètics: compactes amb grans abastos de fins a 70 mm

Fotografia de Detectors magnètics
Els detectors magnètics s'empren per a la detecció sense contacte i sense desgast de posicions en el sector de les tecnologies de control. S'utilitzen en totes aquelles aplicacions en les quals els detectors inductius arriben als seus límits.

Els detectors magnètics d'Ifm electronic utilitzen sensors amb tecnologia d'última generació: la denominada tècnica GMR (Giant Magneto Resistive effect). Les resistències es componen de diverses capes, ferromagnètiques i no magnètiques, extremadament fines. Si en un pont de Wheatstone clàssic es combinen dues resistències GMR apantalladas i dues no apantalladas, en cas de presència d'un camp magnètic s'obté un senyal gran i proporcional a aquest camp magnètic. A partir d'un llindar determinat, s'activa un senyal de sortida per mitjà d'un comparador.

Els detectors magnètics es poden instal·lar enrasats en tots els materials (també metalls) sense que influeixi en l'abast. Única excepció: en el cas dels materials magnetizables, l'abast disminueix.

Entre les seves característiques tècniques destaquen: dissenys compactes amb grans abastos de fins a 70 mm, diversos dissenys per a aplicacions exigents, ampli rang de temperatura d'aplicació universal, versatilitat: possibilitat de muntatge enrasat o no enrasat i elevades freqüències de commutació per als diferents tipus d'aplicacions.