IFM Electronic, S.L. - Altres equips de mesurament de nivell

Detectors de nivell: mesura de nivell continu i control de nivell Ton

Fotografia de Detectors de nivell
En el mesurament de nivell es distingeix principalment entre el mesurament directe en el fluid i la detecció indirecta des de fora (per exemple a través de la paret del dipòsit mitjançant detectors capacitius). En el cas dels interruptors mecànics, el desgast i els residus són causa freqüent d'avaries, sobretot quan el mesurament s'efectua en contacte amb el fluid.

Els sensors electrònics d'Ifm, en canvi, treballen completament sense components mecànics, raó per la qual són molt robusts i fiables. Fins i tot en fluids agressius, com per exemple els lubrificants refrigeradors, els sensors electrònics funcionen sense cap tipus de problema.

Altres avantatges dels sensors electrònics són la visualització in situ del nivell o el senzill ajust del punt de commutació prement un botó. En el mesurament de nivells en dipòsits es distingeix entre el mesurament continu i el registre de nivells Ton definits.

En la primera, el nivell es registra contínuament i es converteix en un senyal elèctric que es visualitza. Per al posterior processament s'utilitzen, depenent del model, sortides de commutació programables o una sortida analògica. Els sensors de nivell continu d'ifm electronic utilitzen dos principis físics de mesurament. Pel que fa al mesurament capacitiu, el dipòsit i el material contingut en el mateix formen un condensador elèctric. La capacitat varia en proporció al nivell i és convertida en un valor de mesura mitjançant un microprocessador. En el que concerneix al mesurament de nivell hidrostàtica, una cèl·lula de mesurament ceràmic registra la pressió hidrostàtica del material del dipòsit. En aquest cas, el canvi de pressió es converteix en una mesura per al nivell.

En la detecció del nivell Ton es registra l'arribada a un nivell d'ompliment definit, i es converteix en un senyal elèctric Ton. Gràcies a la tecnologia del microprocessador, l'usuari pot introduir els ajustos del fluid en el sensor mitjançant botó polsador. L'electrònica integrada garanteix una replicació exacta dels punts de commutació ajustats.