Siemens, S.A. - Smart Infrastructure - Autòmats programables (PLC)

Simatic S7- 400

Controladors per a automatització: són entre un 30 i 60% més ràpids

Fotografia de Controladors per a automatització
Siemens ha incrementat la potència de tots els controladors d'alt rendiment de la seva família de productes Simatic S7- 400, ampliant al mateix temps la seva funcionalitat. Depenent del model, les CPU són entre un 30 i 60% més ràpides, i totes ofereixen un major rendiment en matèria de comunicació i unes capacitats funcionals més àmplies que les CPU precedents. Aquests controladors s'apliquen abans de res en operacions d'automatització d'alt nivell, en la indústria manufacturera i de procés.

L'acceleració de l'execució d'instruccions en operacions al bit i a la paraula o en aritmètica de coma flotant, escurça el temps de cicle entre un 30 i un 60%, comparat amb les xifres anteriors. Una nova arquitectura de maquinari contribueix a més a millorar el rendiment dels serveis de comunicació, sobretot en els models de CPU amb interfície Profinet incorporada. En haver-se incrementat substancialment el nombre de blocs de dades (DB), blocs de funció (FB) i de funcions (FC), resulta ara possible executar aplicacions més àmplies i complexes. Per a les noves CPU s'ha confeccionat un catàleg de blocs unificat, que permet a l'usuari portar més fàcilment els seus programes en l'àmbit dels controladors S7-400.

Les altres aplicacions de la funcionalitat concerneixen al maneig del firmware, el control de recursos i el reset. Les noves actualitzacions del firmware es poden carregar ara còmodament i sense pèrdua de temps en la CPU des d'un punt centralitzat a través de sistemes en bus, MPI (interfície multipunto) Profibus o Profinet. Si es produeixen alguna vegada manques de recursos en la CPU malgrat les ampliacions funcionals, el programador té ara al seu abast el nou bloc SFC (System Function Call) al seu programa d'usuari, per respondre dinàmicament a aquesta eventualitat. La funció “Reset-to-Factory-Settings” permet restablir en qualsevol moment els paràmetres ajustats en fàbrica per la CPU.