Yaskawa Ibérica, S.L.U. - Controladors i terminals de comandament per a robots

Yaskawa FSU

Controlador de seguretat per a robots: garanteix l'òptima utilització de l'àrea productiva

Fotografia de Controlador de seguretat per a robots
El controlador de seguretat FSU per a robots Motoman de Yaskawa permet que els robots tinguin zones de seguretat més petites i garanteix l'òptima utilització de l'àrea productiva. Un avantatge addicional és que poden realitzar-se múltiples subprocesos al mateix temps a la zona d'interacció entre robot i humans. Les normes de seguretat pertinents es compleixen a tot moment.

Amb la seva àmplia varietat de funcions de seguretat, l'opció de control FSU es pot utilitzar com una alternativa a la protecció convencional de les cèl·lules robotitzades. Per mitjà del programari, la zona de treball del robot es pot limitar en una zona segura i el robot és, per tant, incapaç d'entrar fora de l'àrea de seguretat definida, la qual cosa significa menor ocupació d'espai per part de la cèl·lula. A més, el clos de protecció pot ser d'una construcció més lleugera posat que el robot ja no pot col·lisionar amb ell. Mitjançant la implantació de diverses àrees de seguretat, el robot també pot continuar treballant fins i tot si la porta de seguretat en la part posterior de la cel·la està oberta, mentre els components són alimentats manualment per la part frontal. La funció de seguretat de seguiment de la velocitat permet al robot i humà treballar junts. Si l'operador entra a l'àrea d'interacció, el robot és segur o es mou per sota de la velocitat de seguretat permesa.

Una característica de seguretat addicional és la limitació d'eixos individuals. Per exemple, si el rang de moviment del primer eix del robot, l'eix S, està limitat, la tecnologia de control redueix el rang de moviment del robot. En aquest cas les tanques de seguretat també poden dissenyar-se més petites i lleugeres. Una limitació d'angle pot limitar el rang permès de rotació dels eixos externs. Per exemple, ja no és necessari instal·lar finals de carrera de seguretat en un track lineal.

El controlador supervisa de forma independent el braç del robot i els eixos externs, en condició estacionària i en moviment. A més es pot definir una velocitat de seguretat. Si s'interromp l'estat estacionari o se supera la velocitat de seguretat, els servomotores es desconnecten automàticament. Això fa possible, per exemple, carregar una nova peça en un costat de la taula mentre el robot està treballant en una segona peça en el costat oposat. Això permet mantenir sempre en producció parteix del sistema.