Siemens, S.A. - Smart Infrastructure - Software per a seguretat, supervisió, SCADA, HMI i monitoratge

Siemens Simatic AC MP

Control i visualització per programari: utilitzant una plataforma multifuncional

Fotografia de Control i visualització per programari
El PLC en format programari Simatic AC MP permet resoldre per primera vegada a nivell de programari tasques de control i visualització des d'una plataforma Windows CE. WinAC MP de la divisió de Productes i Sistemes Industrials de Siemens és executable en la plataforma multifuncional Simatic MP 370 i serveix especialment per a tasques amb moltes dades. La MP 370 no té disc dur ni ventilador, i ofereix capacitat de temps real i resposta determinística. Amb això, aquesta plataforma brinda, d'una banda la flexibilitat dels PCs i per un altre un maquinari robust a tota prova.

El codi de Win AC MP és compatible amb el dels PLC Simatic S7; es programa amb el programari estàndard Step 7 de Simatic. Els programes per WinAC MP poden utilitzar-se també per a S7 i altres productes de la gamma WinAC. L'entorn de desenvolupament unificat per a les diferents plataformes de control permet grans estalvis en temps i costos d'enginyeria.

Les aplicacions de visualització que corren en la MP 370 es creen amb l'eina de configuració Simatic ProTool. Aplicacions ja fetes poden ampliar-se fàcilment amb funcions per WinAC MP. Per poder manejar i visualitzar les funcions de control en el MP 370, ProTool disposa de funcions WinAC MP addicionals tals com Run, Stop i Mres. Les funcions flexibles d'ampliació disponibles, per exemple components ActiveX en ProoTool, permeten personalitzar la funcionalitat de visualització a gust del client. Això es materialitza amb els Programari Development Kits.

La comunicació amb el nivell d'I/S s'estableix a través de la interface mestra Profibus DP integrada. El port Ethernet també incorporat permet descarregar projectes ProTool i Step 7 a través d'una xarxa, utilitzant el protocol TCP/IP.

La possibilitat de canviar funcions de control i visualització en una mateixa plataforma redueix el nombre de components d'automatització necessaris i, d'aquesta forma, el cost del sistema. Gràcies a la construcció compacte es redueix l'espai necessari en l'armari elèctric així com els costos de muntatge i cablejat. Això simplifica l'estructura del sistema, accelera l'engegada i optimitza el servei tècnic, ja que tant per a la gestió de recanvis com per a les funcions de diagnòstic només és necessari considerar un sol tipus equipo.