Phoenix Contact, S.A. - Regletes, terminals, blocs i connectors elèctrics

Phoenix ST-Combi

Connexió industrial: amb tecnologia per ressort

Una instal·lació o una màquina es construeix i es prova, però serà utilitzada en una ubicació diferent de la qual es va construir. Com això significa que ha de desmuntar-se i tornar-se a muntar, els cables han de desconnectar-se dels borns de nou. Això porta temps, originant costos addicionals. Per aquest motiu, molts usuaris busquen una solució en la qual els punts de separació requerits es creuen usant connectors. Al mateix temps, volen que les connexions fixes per als borns usin la tecnologia de connexió per ressort per poder continuar utilitzant els avantatges d'aquesta tecnologia. La família de producte ST-Combi de Phoenix Contact ofereix, de forma efectiva, una combinació de borns de connexió per ressort ST amb un contacte enchufable.

El concepte de mini connexió per ressort de la gamma ST s'ha integrat en el born ST-Combi, amb el resultat que el born enchufable també permet l'estalvi addicional d'espai en l'armari de control. Això resulta avantatjós per a l'usuari si les característiques de qualitat del connector no es veuen afectades malgrat el disseny compacte. D'aquesta manera l'àmplia zona de marcat i l'ampli espai de connexió han de mantenir-se.

La distribució de potencial orientat a l'aplicació requereix un sistema flexible de pontejat enchufable.

El sistema ST-Combi està equipat amb el mateix sistema de pontejat enchufable que els borns ST. Això permet poder utilitzar els mateixos ponts per a la distribució de potencial i es pot combinar sense limitacions el cablejat enchufable amb el cablejat convencional. Per a tots dos sistemes existeix una ranura d'identificació en el centre del born. La placa d'identificació, integrada en el centre, està dissenyada per ser prou àmplia que permeti la inserció d'identificadors de grup o caràcters especials. També s'utilitzen els mateixos ponts i el mateix sistema d'identificació per als connectors aeris. Aquesta aplicació múltiple, així com l'arquitectura orientada a l'aplicació, redunda en un estalvi important en l'estoc i per a l'estructura i manteniment de recanvis.

Ja sigui directament, amb borns per a tres o quatre connexions, en disseny enchufable o convencional, es pot utilitzar tot de forma flexible amb o sense necessitar canviar el concepte de pontejat o etiquetatge. Això dóna als usuaris la llibertat de dissenyar la instal·lació concorde a les seves necessitats.

L'atracció principal d'un sistema de connexió enchufable per ressort no és el punt de connexió sinó el contacte de connexió. En la gamma ST-Combi s'ha utilitzat un nou i potent contacte. El corrent nominal de línia d'un cable de 2,5 mm2 és enchufable sense restriccions ja que el sistema ST-Combi permet 24 A a 500 V. La grandària de pas estàndard és 5,2 mm. Això fa que aquest sistema sigui apropiat per al cablejat de senyals i potència. El contacte resisteix vibracions extremes.

Els borns de base enchufables estan disponibles com a borns de pas per 2, 3 i 4 cables i en versió de doble pis. Per a cada tipus existeix un born de terra amb els mateixos contorns. Existeixen diversos connectors per a diferents exigències, per exemple dissenyats per connectar un cable. Una segona versió permet el pontejat enchufable per a la distribució de potencial. El tercer tipus de connector està dissenyat per connectar dos cables pontejats. Els tres tipus de connectors es poden apilar en blocs d'1 a 115 pols.