Intza, S.A. | Intza Lubrication Systems - Equips per greixar i lubrificar

Intza MQL

Tecnologia de lubricació: entre mecanitzat en sec i lubricació convencional

Fotografia de Tecnologia de lubricació
MQL (Mínima Quantitat de Lubrificant) se situa a un pas intermedi entre el mecanitzat en sec i la lubricació convencional, desenvolupat per Intza.

Aquesta tecnologia de lubricació redueix dràsticament el consum de fluid de tall i garantint un nivell adequat de lubricació. Mentre en la lubricació convencional es produeix una inundació de fluid a les zones de mecanitzat, els sistemes MQL humitegen estrictament la zona de cort (eina, peça, i encenall) amb molt poca quantitat de lubrificant, de tal manera que s'optimitza el consum de fluid, reduint-ho fins a un 96%.

En tractar-se de sistemes de pulverización que permeten projectar a través de polsos l'oli barrejat amb aire a pressió, es pot regular perquè el consum sigui el mínim possible. Fins i tot en algunes operacions s'ha arribat a reduir el temps de mecanitzat de 3h 30’, la qual cosa suposa un estalvi de temps de màquina molt important.

En els sistemes MQL se substitueix l'operació manual de lubricado de l'eina per l'activació automàtica de la sortida de lubrificant des del control numèric, evitant l'entrada de l'operari en la màquina.

En condicions òptimes d'aplicació s'aconsegueix una lubricació autoconsumible, sense restes de lubrificant en la peça mecanitzada ni en l'encenall i, per això, amb una contaminació ambiental pràcticament nul·la.