Siemens, S.A. - Smart Infrastructure - Software per a la producció en la indústria metall-mecànica

Siemens ShopTurn

Programació per a torns: major producció

A més dels ja coneguts sistemes de programació dialogada ShopMill per a fresadora i ManualTurn per a torn, Siemens completa la seva gamma de conversacionals amb el nou ShopTurn, amb funcions pròpies de fresadora en torns amb eina motoritzada.

Fresat amb ShopTurn.

ShopTurn no només permet fer les clàssiques operacions que es poden fer amb una eina motoritzada en un torn, sinó que a més permet programar en el nostre torn fins i tot caixeres amb illes en el frontal de la peça. Això aconsegueix que la nostra màquina sigui molt més productiva, ja que operacions que s'havien d'acabar en una fresadora poden dur-se a terme directament sobre el torn, amb el gran estalvi que això suposa. Tot això programat sobre un entorn conversacional que fa molt senzilla la seva programació.

Les operacions que es poden dur a terme en una fresadora poden ara també realitzar-se sobre el torn gràcies a la seva interpolació entre l'eix X i l'eix C gràcies al ShopTurn. Per a això també disposa dels cicles més comuns de fresat per a major facilitat de maneig, com a caixeres, plançons, ranures i fresat poligonal (per fer un hexàgon per exemple). També es pot fresar amb l'eina motoritzada la superfície del cilindre programant en 2D.

Tornejat amb ShopTurn.

A més, la funcionalitat de tornejat està estudiada cuidant tots els detalls, permetent fins i tot les operacions clàssiques d'escalabornat, ranurado, goles, tronzado, rosques i repàs de rosques, poder programar directament el contrapunt, la safata de peces i el carregador de barres i fins i tot un segon capçal, sempre que la màquina estigui preparada per a això.

El cicle d'escalabornat està optimitzat al màxim, permetent definir la peça en brut a escalabornar de 3 maneres diferents, com a cilindre, com demasía de contorn (per a peces de fosa) o ben definint nosaltres la forma de la peça en brut que volem escalabornar. D'aquesta manera estalviem temps de mecanitzat al no mecanitzar en buit.

També en el desbastament podem escalabornar la peça amb una eina l'angle de la qual no ens permet realitzar tot el desbastament, i després, amb una altra eina diferent. El control reconeix automàticament el material residual que queda sense mecanitzar i ho acaba amb una altra eina. Això no és exclusiu del cicle d'escalabornat, sinó que els cicles de ranurado també poden detectar el material residual per utilitzar diferents eines.

Goratu amb ShopTurn.

Tant el ShopMill com el ManualTurn ja són un clàssic en els models de Goratu, i des de fa temps ja ofereix en el seu model de bancada inclinada GST4 el ShopTurn de sèrie. D'aquesta manera, Goratu ofereix amb cada màquina la solució de programació adequada per a cada necessitat en tallers de mecanitzat.

La simulació 3D de ShopTurn.

ShopTurn ofereix una potent simulació 3D amb possibilitat de realitzar un tall per poder veure en 3D el mecanitzat interior de la peça, així com rotar la peça 3D en l'espai amb el tall triat. A més la seva representació en pantalla és pròpia d'autèntics programes de CAD oferint una resolució 3D sorprenent.

Facilitat de maneig.

Les funcions de programació i de creació de plans de treball de ShopTurn s'han dissenyat seguint el principi de passar al més aviat possible del plànol a la peça acabada. El programari es basa en les funcions "Look-and-Feel" de ShopMill, el programari de maneig per a fresadores. Gràcies a aquesta filosofia i les funcions de preparació se simplifica el treball del tècnic de mecanitzat, aconseguint-se una major rendibilitat fins i tot amb sèries d'una peça.