Blum-Novotest Ibérica, S.L. - Equips de control i reglatge d'eines

NT

Làser per a mesurament d'eines

Fotografia de Làser per a mesurament d'eines
En els primers temps del mesurament per làser, la taladrina i els encenalls causaven bastants interferències i van anar els obstacles principals per a la utilització de sistemes de mesurament òptics en l'ambient de treball d'una maquina eina. Fins llavors aquest problema se solucionava mitjançant una revisió mèdica de plausibilidad. No obstant això, l'efecte secundari, que s'ocasionava amb aquest procés, era un temps de mesurament mes llarg.

La solució que en el seu moment va presentar Blum, sota patent, és la de posicionar l'eina dins el fes làser i després fer el mesurament realitzant un moviment “cap a fora del feix”. Aquest principi de mesurament “cap a fora del feix” elimina la interferència causada per la taladrina i permet a l'operari realitzar un ajust fiable i més ràpid de les seves eines.

Un altre avantatge de la tecnologia NT és l'adaptació variable de la longitud dels senyals d'interrupció del sistema Làser. Ara el control d'aresta de cort es pot realitzar a qualsevol velocitat i així augmentar la qualitat del mecanitzat amb clavegueres HSC.

Blum va ser el primer a oferir un sistema de detecció d'eina sense contacte per la maquina-eina.