Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Máquinas-herramienta más compactas y multifuncionales en Maquitec 2007
Aquesta edició compta amb més espai

Màquines-eina més compactes i multifuncionals a Maquitec 2007

Redacció MU13/03/2007
Més de 1.100 empreses representades en més de 300 estands exposen els seus productes d'interès per a sectors transformadors i usuaris del metall com automoció, components, electrodomèstics, aeronàutic, construcció, naval o metalúrgic, entre altres. En l'apartat de màquina-eina es presenten equips més compactes i multifuncionals que permeten automatització de processos a major velocitat, millorant la productivitat i la precisió de la mecanització.
Imagen
Un Maquitec major. Aquesta serà la primera impressió que es portaran els més de 20.000 professionals que s'espera acudeixin a aquest saló que es celebra del 20 al 24 de març als pavellons 0 i 1 del recinte Gran Via de Fira de Barcelona. Maquitec 2007 supera els 19.000 metres quadrats nets i reuneix més de 300 estands, en els quals estan representades unes 1.100 firmes proveïdores del sector industrial metal·lúrgic. Aquestes xifres suposen un creixement de gairebé un 50 per cent en superfície ocupada i d'un 21 per cent en nombre d'expositors directes respectivament, respecte a l'última edició celebrada l'octubre de 2005.

En aquest sentit, Maquitec és una fira de referència del 2007 per a fabricants i distribuïdors que desitgin contactar amb compradors de diferents sectors industrials a Espanya. Cal recordar que el 40 per cent de la demanda es concentra al nord-est peninsular, on es troba la principal àrea d'influència de Maquitec. Així mateix, la fira industrial també resulta d'interès per als mercats de Portugal, sud de França, Itàlia, els països mediterranis i l'Europa de l'Est.

Sectorització

El pavelló 0 acull l'oferta de soldadura, tractaments superficials, robòtica, enginyeries, CAD-CAM i mesurament i control, mentre que el pavelló 1 acull els sectors de màquina eina per arrencada i deformació, eines de tall i subcontractació.

Amb més del 40 per cent del total d'expositors, el sector de màquina eina tant per arrencada com per deformació és el que major pes té en l'oferta del saló, seguit de soldadura (un 13 per cent de les empreses participants), accessoris ( un 8 per cent); mesurament i control (6 per cent) Les especialitats d'automatismes, subcontractació, eines de tall i CAD / CAM són les que experimenten un major creixement respecte a altres ediciones.En l'oferta de Maquitec és possible trobar múltiples novetats . En l'apartat de màquina-eina es presenten equips més compactes i multifuncionals que permeten automatització de processos a major velocitat, millorant la productivitat i la precisió de la mecanització.

En soldadura, el làser i els processos híbrids permeten aplicacions més flexibles. La presència de noves tecnologies també augmenta en la indústria, tant en la creació de prototips, com en el disseny de motlles i matrius o en el control de processos. A Maquitec es podran veure demostracions de rapid-prototyping i rapid-manufacturing. La subcontractació de serveis es confirma com una aportació a la innovació de processos i l'aplicació de les enginyeries creix dia a dia.

Imagen
Aquesta bona acollida per part dels diferents sectors que componen l'oferta de Maquitec confirma l'encert de traslladar aquesta fira industrial als anys imparells perquè les empreses puguin planificar amb millors resultats seves estratègies firals.

Quant a la participació internacional, Maquitec 2007 compta amb la participació confirmada d'un total d'unes 45 empreses directes estrangeres de Bèlgica, Suïssa, Alemanya, França, Índia, Itàlia, Països Baixos, Portugal i Turquia. Itàlia, amb 17 estands, és el país que major representació porta a Maquitec

Estrena del pavelló 0

Maquitec és el primer saló de Fira de Barcelona que ocuparà el pavelló 0 del recinte Gran Via que es va començar a construir a l'estiu de 2005 i es va concloure a finals del passat mes de gener.
Imagen

Jornades tècniques i trobades empresarials

Respecte a les activitats complementàries, Maquitec compta amb un ampli programa de jornades orientades a implicar els diferents sectors de demanda industrial. La formació en innovació, la gestió del coneixement o l'obertura a nous mercats en un moment de canvi industrial resulten claus per augmentar la competitivitat de les empreses. Les jornades de Maquitec aporten continguts per millorar

La soldadura també comptarà amb espais formatius a mida. L'AEM, en col·laboració amb les empreses Fremap, Abelló Lind'i LPG, organitza el 22 de març la Jornada de Tall i Soldadura.Por la seva banda, l'Associació Espanyola de Responsables de Compres i Existències (Aerco) imparteix una conferència adreçada a empreses compradores de productes o serveis industrials i coordinarà l'agenda d'entrevistes del Fòrum de la Contratación.Completan el programa de Jornades la sessió sobre tractament de superfícies que promou l'Associació AIAS i el Grup d'Enginyeria de Materials (GEMAT) de l'IQS i la jornada organitzada per l'empresa informació business solutions sobre l'optimització de la producció en l'empresa industrial a partir de la introducció de les noves tecnologies. Maquitec, amb periodicitat biennal, és la fira de referència per al mercat industrial a Espanya en els anys imparells i està organitzada per Fira de Barcelona

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Automatización y Robótica
Asociación Española de Profesionales de Compras, Contratación y Aprovisionamientos
Equiplast, Expoquimia, Eurosurfas. Fira de Barcelona
Linde Gas España, S.A.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    04/09/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    31/07/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis