John Crane Ibérica, S.A. - Tancaments mecànics

T-93FR - T-93HL

Tancaments terciaris: baixes pressions necessàries per fer funcionar el tancament

Fotografia de Tancaments terciaris
John Crane multinacional pertanyent a Smiths Group PLC,fabricador líder mundial en el disseny i producció de sistemes de segellat d'enginyeria, ha dissenyat i llançat al mercat dos models de tancaments terciaris que vénen a completar la gamma de tancaments de la companyia: T93FR i T93HL.

Els models són tancaments dels tipus “clearance” i lift off” que conjuntament amb els models T-82 i T-83 proveiran una solució completa per a tot tipus d'aplicacions.

El model T93FR de John Crane ha obtingut un procés d'homologació amb diferents OEM i diferents usuaris finals tals com a GE, BEL, Shell Global Solutions i Statoil, entre uns altres, que ha permès l'ús del producte en molt diferents processos des del seu llançament.

El T93FR consisteix en un tancament de separació del tipus “clearance” o de tolerància constant, format per 2 carbons concèntrics units en un únic conjunt que permet el muntatge i desmuntatge en el compressor independentment del tancament principal.

Entre les principals característiques d'aquest equip destaquen les baixes pressions necessàries per fer funcionar el tancament (0.2 barg); les altes velocitats perifèriques que són capaces de suportar (>150m/s), la gran capacitat d'absorció de desplaçaments radials, axials i vibracions així com el seu funcionament optimitzat amb fluids tals com a aire o Nitrògens molt secs (<-60C).

Però, sense cap dubte, la característica més destacada que converteix a aquest component en un model únic en comparació d'altres competidors del mercat és que els segments que conformen les cares s'han obtingut mitjançant fractura simple de la cara completa original, en lloc d'estar mecanitzades, amb el que l'encaix és únic evitant també problemes a causa de mals acabats superficials.

Les peces es mantenen perfectament unides en tot moment permetent que les operacions de manipulació i mesura dimensional s'efectuïn fàcilment. D'altra banda, aquesta perfecta unió manté constant la tolerància de l'anell entorn de l'eix del compressor amb el que no existeixen riscos de contacte.

Per la seva banda el model T93HL, del tipus “lift off”, compta amb un disseny equilibrat que la seva principal característica és que en condicions estàtiques es comporta com un tancament de contacte a l'estil de la generació T82 i T83, però en aplicar-li un mínim de rotació s'eleva creant una separació i comportant-se llavors com el model T93FR.